Manfredi Lefebvre (ex-Silversea) en Sycamore Partners (Azamara) hebben interesse in Crystal Cruises

De Heritage Group, een investeringsmaatschappij geleid door Manfredi Lefebvre d’Ovidio, voormalige eigenaar en executive chairman van Silversea Cruises, bevestigt aan Seatrade Cruise News dat zijn bedrijf bij Genting Hong Kong tot tweemaal toe een bod heeft gedaan op Crystal Cruises. Het eerste bod dateert al van begin 2021. Het werd onlangs herhaald toen Genting Hong Kong aankondigde de boeken te zullen neerleggen.

De investeringsmaatschappij van Manfredi Lefebvre d’Ovidio heeft in haar portefeuille bekende luxe- en reisproducten zoals Abercrombie & Kent en Cox & Kings. Lefebvre is ervan overtuigd dat hij met zijn 40 jaar ervaring in de sector van de ultra luxecruises van Crystal Cruises een succesverhaal kan maken. Hij ziet ook synergiemogelijkheden met zowel Abercrombie & Kent als Cox & Kings.

Volgens Amerikaanse media zou ook Sycamore Partners interesse tonen in Crystal Cruises. Deze investeringsmaatschappij kocht vorig jaar Azamara toen de Royal Caribbean Group de boetiekrederij in de etalage zette. Sycamore heeft een 30-tal bedrijven in haar portefeuille. Azamara is haar eerste stap in de cruisesector. Het is niet uitgesloten dat nog meer bedrijven of rederijen lonken naar Crystal Cruises of bepaalde onderdelen van de luxerederij.

Vorige week viel het doek over Crystal Cruises. De kantoren werden gesloten en het personeel ontving zijn ontslagbrief. Een rechtbank in Florida heeft intussen curatoren aangesteld. Zij hebben de controle over de niet-scheepsgebonden activa, rekeningen en administratie overgenomen en moeten alle claims van de schuldeisers bundelen. De drie zeeschepen worden in opdracht van de banken-schuldeisers beheerd door V.Ships Leisure. River Advice doet hetzelfde voor de vijf rivierschepen van Crystal Cruises. Deze bedrijven staan ook in voor de betaling en repatriëring van de bemanningsleden.

© foto Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws