Met Hurtigruten Expeditions van pool tot pool

Hurtigruten kondigt voor 2023 drie epische pool-tot-pool expeditiecruises aan. Gasten bezoeken in twee tot drie maanden vier continenten en meer dan 100 landingsplaatsen. De Grand Expedition Cruises moeten de meest spectaculaire reizen worden tussen het Noordpoolgebied en Antarctica. De Pole-to-Pole Cruises combineren iconische bestemmingen zoals Alaska, IJsland, Groenland, de Noordwest Passage, Zuid-Amerika en Antarctica met de overtocht van de poolcirkel en de doorvaart van het Panamakanaal en de Drake Passage.

“Dit zijn ongetwijfeld de meest unieke en exclusieve expeditiecruises die we ooit hebben aangeboden in onze 126-jarige geschiedenis. We geloven dat dit de ultieme expeditiecruise-ervaringen zijn. Deze buitengewone reizen zullen enkele van de meest spectaculaire natuur en dieren in het wild op onze planeet laten zien en bieden authentieke ontmoetingen met unieke culturen”, aldus Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

Drie schepen, drie routes

Twee van de pole-to-pole routes worden aangeboden door ‘s werelds meest duurzame cruiseschepen, de batterijhybride MS Roald Amundsen en MS Fridtjof Nansen. De derde pool-naar-pool expeditie vindt plaats aan boord van de volledig opgewaardeerde MS Fram. De epische avonturen starten alle drie in augustus 2023.

De Roald Amundsen vertrekt op 3 augustus 2023 voor een reis van 94 dagen vanuit Vancouver via Alaska en de Noordwest Passage naar Antarctica en bezoekt onderweg 11 landen. Vanuit Canada trekt de expeditie noordwaarts langs de kust van Alaska en steekt de poolcirkel over voordat ze zich een weg baant door de legendarische Northwest Passage. Vanuit het hoge noorden buigt MS Roald Amundsen vervolgens af naar het zuiden langs de oostkust van de Verenigde Staten en de warme en kleurrijke landen van Midden-Amerika, het Panamakanaal en Zuid-Amerika. Daar worden de gasten ondergedompeld in een mix van cultuur en natuur, oude locaties in Ecuador en Peru, evenals de etherische pracht van de Chileense fjorden en Patagonië en tot slot de ongerepte buitenaardse schoonheid van Antarctica.

De Fridtjof Nansen reist in 93 dagen vanuit IJsland via de Noordwest Passage naar Antarctica. De expeditie start op 13 augustus in Reykjavik. Na het oversteken van de Straat van Denemarken naar Groenland, zal MS Fridtjof Nansen de volledige legendarische Noordwest Passage doorkruisen. Vanuit Alaska vaart ‘s werelds groenste cruiseschip langs de westkust van de Verenigde Staten naar Mexico en Midden-Amerika. In Zuid-Amerika kunnen gasten genieten van de unieke natuur en cultuur in Ecuador, Peru en Chili. De reis eindigt met een diepgaande verkenning van het Witte Continent.

Het kleinere MS Fram biedt een expeditie van 66 dagen aan. Die begint eind augustus 2023 in Montréal, voordat gasten aan boord gaan in Cambridge Bay, diep in de Northwest Passage. Fram reist naar de kust van Groenland, Newfoundland en Labrador en buigt vervolgens af naar het zuiden door de Atlantische Oceaan en het Panamakanaal naar de Stille Oceaan. Na een bezoek aan een inheemse stam in de weinig bezochte Darien-regio en het verkennen van het afgelegen Isla de la Plata, gaat de expeditie verder langs Colombia, Ecuador, Peru, Chili en Patagonië naar het ongerepte Antarctica.

Op deze pool-tot-pool expeditiecruises reist een groot expeditieteam mee. Lassesen: “Het delen van passie en kennis en de expertise van onze collega’s aan boord van de gebieden die we verkennen, is de kern van de Hurtigruten Expeditions-beleving. Grotere expeditieteams betekenen meer experts, meer kennis, meer activiteiten en meer mogelijkheden voor onze gasten.” Hurtigruten Expeditions wordt algemeen erkend voor haar streven naar duurzamer cruisen. Het bedrijf beschikt op alle schepen over state-of-the-art Science Centers in combinatie met een wereldwijd toonaangevend wetenschapsprogramma. Op elk schip en elke afvaart varen wetenschappers mee die gasten ook aanmoedigen actief mee te werken aan een breed scala aan Citizen Science-onderzoeksprojecten.

Deelnemers kunnen deze unieke expeditiecruises nog verder uitbreiden met pre- en post-aanbiedingen, inclusief bezoeken aan het Paaseiland of Machu Picchu.

© foto’s Hurtigruten Expeditions – Oscar Farrera – Karsten Bidstrup

Klik hier voor meer nieuws