Oceania kondigt Around the World en Grand Voyages 2024 aan

Tijdens een Insider Event heeft Oceania Cruises details vrijgegeven over haar wereldcruise 2024 en Grand Voyages 2023-2024. Deze langere reizen zijn vanaf 2 maart te boeken en we raden geïnteresseerden aan snel te reserveren. Vorig jaar was de wereldcruise in minder dan een dag uitverkocht. Dat is trouwens een van de redenen waarom de boetiekrederij in 2024 als alternatief vier Grand Voyages van 72 tot 82 dagen voorstelt. Meer weten? Neem dan volgende week woensdag deel aan een tweede preview-event.

Wereldreis

De 2024 Around the World in 180 Days-wereldreis vertrekt op 14 januari in Los Angeles, met een mogelijkheid om al op 29 december 2023 in te schepen in Miami en maar liefst 196 dagen mee te reizen aan boord van de Insignia. Onderweg weeft het boetiekschip een caleidoscoop van wereldwonderen, prachtige bezienswaardigheden en uitzonderlijke ontmoetingen samen. Vanuit Florida vaart het schip via de Caraïben, het Panamakanaal en Midden-Amerika naar Los Angeles waar de reis midden januari 2024 officieel aanvat. (Klik op map om uit te vergroten.)

Insignia zet vanuit de Amerikaanse westkust koers naar Hawaï, Frans Polynesië en de Stille Zuidzee en bezoekt vervolgens Nieuw-Zeeland en Australië. Daarna is het Aziatische continent aan de beurt met tussenstops in onder meer Indonesië, Brunei, Maleisië, de Filipijnen, Taiwan, Japan, China, Vietnam, Thailand, Singapore, Myanmar en India. De volgende bestemming is het Midden-Oosten met de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte. Via het Suezkanaal vaart Insignia naar de Middellandse Zee met stops in Israël, Griekenland, Italië, Monaco, Spanje en Portugal. Het schip klimt via de Atlantische kusten naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. IJsland en Groenland zijn de volgende bestemmingen vooraleer Insignia haar wereldcruise eindigt op 12 juli in New York. Samengevat bezoekt de rederij op deze megareis 34 landen en 96 havens op vijf continenten. Op 24 bestemmingen zal het schip twee nachten ter plaatse blijven.

Grand Voyages

Daarnaast stelde Oceania vier Grand Voyages voor. Regatta kiest op 4 oktober 2023 in Los Angeles het ruime sop voor een ‘Grand Pacific Expedition’ van 77 dagen richting Sydney. Vanuit California vaart het schip naar Alaska en steekt de Beringzee over richting Rusland en Japan, waar het schip maar liefst tien dagen verblijft. De volgende bestemmingen zijn Taiwan, China, Vietnam, Cambodja, Thailand, Singapore en Indonesië. Insignia vaart tot slot naar Australië waar de reis op 21 december eindigt in Sydney.

‘Odyssey of Discoveries’ aan boord van de Riviera start op 29 december 2023 en brengt de reizigers in 82 dagen van Abu Dhabi naar Tokyo. Deze Grand Voyage start met een week op het Arabisch Schiereiland. Het boetiekschip voor 684 gasten steekt daarna de Indische Oceaan over naar India, de Malediven, Sri Lanka, Myanmar, Thailand en Maleisië. Via Singapore en Brunei zet het zijn weg verder naar de Filipijnen, Vietnam, Cambodja, China, Zuid-Korea en Japan waar deze Grand Voyage op 20 maart 2024 eindigt in Tokyo.

Een derde Grand Voyage kreeg de naam ‘Epic Eastern Explorer’ mee. Deze reis van 72 dagen met de Riviera start op 8 januari 2024 in Mumbai (India) en brengt de reizigers naar de Malediven, Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Maleisië, Singapore, Brunei, de Filipijnen, Vietnam, Cambodja, China, Zuid-Korea en Japan met ontscheping op 20 maart 2024 in Tokyo.

De ‘Ultimate Exotic Traveller’ op de Nautica stelt op 19 februari 2024 een reis van 79 dagen voor tussen Papeete en Kaapstad. Het schip bezoekt de Stille Zuidzee en Australië, Papua-Nieuw-Guinea, Indonesië, Singapore, Thailand, Myanmar, Sri Lanka en India. Via de Malediven, de Seychellen en Mozambique reist het boetiekschip vervolgens naar Zuid-Afrika. De ontscheping is gepland op 9 mei in Kaapstad.

Volgens de rederij hebben we door de coronacrisis gedurende een lange tijd het reizen moeten uitstellen. Het lijkt vandaag wel of de mensen de schade willen inhalen met meerdere opeenvolgende cruises of langere reizen zoals de Grand Voyages en de wereldcruise. De 180 dagen durende World Cruise is elk jaar een succes en meestal in minder dan een dag uitverkocht.

In de aanloop tot de opening van de boekingen op 2 maart organiseert Oceania Cruises op 23 februari om 16 uur een online-voorstelling van deze lange reizen. Vooraf registreren is verplicht. Klik hier om in te schrijven voor het consumenten-event. Wil je zeker zijn van jouw kajuit, dan kan je tot 28 februari via jouw reisagent een pré-boeking maken.

Meer vernemen? Download hier de e-brochures over de Grand Voyages 2023-2024 en de Around the World 2024-wereldreis.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws