Meyer Werft legt kiel voor P&O Arvia

Na het uitdokken van de Disney Wish heeft de Meyer Werft in het Duitse Papenburg in de grote bouwhal de kiel gelegd voor P&O’s Arvia. Dit gaat traditioneel gepaard met een muntceremonie, een scheepsbouwtraditie die het schip en de bemanning tijdens de bouw geluk zal brengen. “Deze munten, met het vakmanschap en de vaardigheid van iedereen die vandaag is verzameld, zullen iedereen aan boord van dit spectaculaire schip behouden en beschermen”, zei P&O Cruises-voorzitter Paul Ludlow tijdens de ceremonie.

Arvia zal net als haar zusterschip Iona op LNG varen. Ludlow: “Arvia wordt ons tweede schip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas als onderdeel van de voortdurende toewijding van P&O Cruises aan duurzaam reizen. Andere milieuvriendelijke innovaties van wereldklasse omvatten walstroomconnectiviteit en de nieuwste technologie voor de vier hoofdmotoren.”

Het passagiersschip voor 5.200 gasten wordt in december 2022 opgeleverd en zal zijn eerste reis maken naar de Canarische Eilanden, gevolgd door een winterseizoen in het Caraïbisch gebied. Arvia zal 16 dekken tellen en een Altitude Skywalk, een unieke high ropes-ervaring, een swim-up bar en een overloopzwembad omvatten. Nieuw zijn onder meer Mission Control, een multi-zintuiglijke escape room en het restaurant, Green & Co., met chef Mizuhana die een menu met planten en vissen serveert. Andere opvallende voorzieningen zijn de Ocean Studios-bioscoop, 1.300 vierkante meter aan winkels en de Oasis Spa en Health Club.

© foto Meyer Werft

Klik hier voor meer nieuws