CroisiEurope start in maart Zuid-Europees programma

CroisiEurope hervat in maart haar cruises in Zuid-Europa. Profiteer vanaf dit voorjaar van het milde klimaat op de Douro in Portugal, de Guadalquivir in Spanje en de Po in Italië. Deze cruises richten zich naar reizigers die op zoek zijn naar het goede leven en aan boord van intieme schepen de lokale geschiedenis, cultuur en gastronomie willen ontdekken.

In Portugal stelt CroisiEurope een nieuwe achtdaagse reisroute voor om de ziel en gastronomie langs de Douro te ontdekken. Op het programma staan Porto en zijn azulejos, het vissersdorp Afurada, Penafiel en zijn museum, het Douro-museum in Regua, Favaios en het Broodmuseum en de quinta’s die port en olijfolie produceren. Een bijzonder hoogtepunt zijn het eeuwenoude landgoed en de tuinen van de Quinta da Aveleda.

In Spanje ontdek je op een exclusieve achtdaagse cruise op de Guadalquivir het hart van Andalusië en zijn tradities, gastronomie en flamenco met als hoogtepunt Granada en het Alhambra-paleis. Andere must-sees omvatten Sevilla doordrenkt van geschiedenis, Cordoba en haar moskee-kathedraal en Cadiz als bakermat van de flamenco. Je bezoekt een Andalusische paardenstoeterij en Jerez, bekijkt trekvogels in een natuurpark en proeft van regionale producten in een bodega.

In Italië stelt de Franse riviercruiserederij Venetië en zijn lagune voor tijdens een gastronomische cruise van 5 dagen, inclusief excursies naar de San Marco-basiliek, Murano, het eiland van glasblazers en zijn kunstambachtslieden, een gastronomische ontdekking van de verborgen wijken van Venetië, en Padua, de emblematische stad Saint Antonius. Aan boord bereidt de chef-kok dagelijks menu’s met lokale, authentieke Italiaanse smaken van Ligurië, Puglia, Toscane, Veneto, Emilia-Romagna en Lazio. 

© foto CroisiEurope

Klik hier voor meer nieuws