Rivages du Monde: lentecruise met sterrenchefs

Rivages du Monde organiseert op 6 mei vanuit Lissabon een culinaire en culturele lentecruise langs de Atlantische kusten tot in Le Havre. Aan boord zorgen drie sterrenchefs voor culinaire hoogstandjes. Die chefs zijn niet de eerste de beste. Als het schip van Lissabon naar Porto vaart, geeft de bekende Portugese chef Rui Paula (twee Michelinsterren) het diner van 7 mei zijn signatuur. Nadien nemen de Belgische topchef Benoit Dewitte (één ster) en de Nederlandse collega Thijs Meliefste (één ster) de gastronomische fakkel over. Bovendien zullen de drie chef-koks workshops en demonstraties geven.

De gastronomische creaties zijn geënt op de regio’s waar het schip langs vaart, van Portugal naar Galicië en van de Golf van Biskaje naar Bretagne en Normandië. Verse streekproducten, lokale smaken, maar ook nieuwe trends komen aan bod. Daarnaast vaart ook journaliste Mia Doornaert mee die onderweg lezingen verzorgt.

Na een overnachting in Lissabon zet het schip koers naar Porto aan de monding van de Douro en La Coruña, de uitvalsbasis om Santiago de Compostella te bezoeken. In de Golf van Biskaje volgen Bilbao en de oude haven van La Rochelle. In Bretagne gaat het schip voor anker in Belle-Île, bekend omwille van de vuurtoren met de vele stormfoto’s. Nadien meert het schip nog aan in de zeeroversstad Saint-Malo en Le Havre, het eindpunt van de cruise. Van daaruit brengt Rivages du Monde de gasten met bussen naar huis.

De cruise vindt plaats aan boord van de World Explorer, een kleinschalig schip voor 180 gasten, dat pas in 2019 in de vaart kwam. Door zijn geringe afmetingen kan het vaartuig kleinere havens aanlopen. Rivages du Monde heeft de World Explorer gecharterd en zal het deze zomer ook gebruiken voor cruises vanuit Zeebrugge. Klik hier voor foto’s van de World Explorer.

Verdere informatie op info@rivagesdumonde.be of via de reisagent

© foto Rivages du Monde

Klik hier voor meer nieuws