Muntceremonie Explora I op Fincantieri-werf

Explora Journeys, het nieuwe luxe lifestyle-reismerk van de MSC Group, markeerde een belangrijke bouwmijlpaal met de muntceremonie van haar eerste schip Explora I. Het schip voor 920 gasten is in aanbouw bij Fincantieri in Italië. De eerste reis van de Explora I is gepland voor mei 2023.

Deze muntceremonie vindt plaats wanneer het eerste blok of een deel van het schip in het bouwdok wordt neergelaten. Voor de Explora I plaatsten twee werknemers van de rederij en de werf nieuw geslagen munten in een bouwblok voor zegen en geluk. De meters voor de ceremonie waren Alessandra Fontana, Chief Marketing Officer voor Explora Journeys en Ester Fugazzi, Head of General Services voor Fincantieri.

Deze eeuwenoude maritieme traditie die dateert uit de Romeinse tijd, weerspiegelt volgens de rederij het maritieme erfgoed van de familie. “Explora Journeys werd geboren uit een lang gekoesterde visie van Pierfrancesco Vago, zijn vrouw Alexa en de familie Aponte-Vago. Hun nautische erfgoed van meer dan 300 jaar in combinatie met hun inspiratie en passie voor de zee, evenals hun aangeboren begrip van luxe, creëerde hun missie om een ​​nieuwe categorie in reizen te definiëren en een ongeëvenaarde oceaanontsnapping te presenteren. Explora I wordt gebouwd in Monfalcone, Italië door Fincantieri, een van ‘s werelds grootste scheepsbouwgroepen, als erkenning voor de Italiaanse roots van de familie.”

Michael Ungerer, CEO Explora Journeys, merkte op: “Het event markeert een nieuwe, belangrijke mijlpaal in onze reis naar het ontwikkelen van een echt bepalend en zeer gewild, luxe lifestyle-merk. Na onze initiële investering van twee miljard euro betekent het event opnieuw een positieve stap voorwaarts en toont het aan dat we op schema liggen om een ​​oceaanervaring als geen ander te bieden.”

Intussen startte in november 2021 al de bouw van Explora II. Het tweede schip in de vloot zal in het voorjaar van 2024 zijn eerste gasten verwelkomen. In 2025 en 2026 voegt de rederij nog twee eenheden aan de vloot toe. Dit demonstreert volgens de maatschappij de inzet van de MSC Group om het merk Explora Journeys te vestigen, gecreëerd voor de volgende generatie veeleisende luxereizigers.

Klik hier voor renderings van de Explora I

© foto Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws