Explora Journeys: nieuwe website en gedetailleerd programma 2023-2024

Na de muntceremonie van haar eerste schip (zie afzonderlijk artikel)  heeft Explora Journeys nu ook de boekingen voor alle afvaarten van mei 2023 tot mei 2024 opengesteld voor het grote publiek. Het nieuwe luxe lifestyle-merk van de MSC Group belooft zijn gasten mee te nemen in een harmonieuze mix van zowel bekende als buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen. De Inaugural Journeys-collectie beslaat de Middellandse Zee, Noord-Europa, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Groenland, Canada, de oostkust van de VS, het Caraïbisch gebied, Zuid-Amerika en Hawaï.

Explora I biedt tijdens haar inaugurele jaar afvaarten aan van 6 nachten tot een 44-nachten Grand Journey. Het schip zal 132 havens in 40 verschillende landen aandoen, waaronder twee bestemmingen, Kastellorizo in Griekenland en Saint-Pierre op Martinique die cruiseschepen volgens de rederij nog niet eerder hebben bezocht.

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys: “Onze ambitie is om de wens van de luxereiziger van vandaag en morgen en zijn nieuwsgierigheid naar opmerkelijke ontdekkingen te weerspiegelen. We hebben een verzameling reizen gecreëerd die de perfecte mix bieden van gevierde bestemmingen en minder bereisde havens, beide gezien vanuit een nieuw en origineel oogpunt om onze nieuwsgierige, veeleisende gasten en de volgende generatie luxereizigers te inspireren en te prikkelen.

Ocean State of Mind

Explora I en onze volgende drie schepen zullen gasten laten genieten van een meeslepende, authentieke ervaring en een langzaam reistempo. Ze zijn ontworpen om verfijnde maar moeiteloze luxe te bieden met de mogelijkheid tot verkenning en transformatie. Ze bieden onze gasten de kans om te ervaren wat we een ‘Ocean State of Mind’ noemen: een mentaliteit die kan worden bereikt wanneer we de oceaan opzoeken, ons ontspannen, herinneringen opdoen en ons opnieuw verbinden met wat het belangrijkste in ons leven is.”

Explora Journeys streeft ernaar om luxe oceaanreizen te transformeren door een synergie van prachtige schepen en meeslepende, opmerkelijke routes om haar gasten de mogelijkheid te bieden om verder te ontdekken, dieper te reizen en wat langer op elke bestemming te blijven.

Explora I komt op 31 mei 2023 in de vaart en maakt haar debuut in de Middellandse Zee waar diverse afvaarten elkaar kunnen worden gekoppeld tot een Grand Journey van 25 nachten. In juli en augustus volgen uiteenlopende cruises in Noord-Europa en rond de Britse eilanden. In het najaar vaart Explora I via IJsland en Groenland naar het Amerikaanse continent. Het schip zet via Canada en de Amerikaanse oostkust zijn weg verder naar de Caraïben. Het vaartuig verblijft in november en december 2023 in het Caraïbisch gebied en bezoekt begin 2024 Zuid-Amerika. Langs Centraal-Amerika en de Amerikaanse westkust vaart Explora I in de lente van 2024 naar Hawaï. Alle details over de route zijn te vinden op de nieuwe website op explorajourneys.com.

© rendering Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws