Vista van Oceania Cruises te water gelaten

Oceania Cruises, ‘s werelds toonaangevende culinaire en op bijzondere bestemmingen gerichte cruisemaatschappij, vierde de tewaterlating van de nieuwe Vista met een ceremonie op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente nabij Genua in Italië. De ceremonie werd geleid door Giuseppe Torrente, directeur van de Fincantieri-werf en Monseigneur Tasca, de aartsbisschop van Genua. Na de zegening van het schip liet de doopvrouw van de scheepswerf, Anna Trucco, een fles prosecco los die tegen de scheepsromp stuksloeg om geluk te brengen aan het schip en iedereen die erop zal varen. Kort na de ceremonie begon het droogdok zich met water te vullen en werd Vista voor de allereerste keer één met de zee.

“Vista is het schip van Oceania Cruises waar we het meest naar hebben uitgekeken en ik ben verheugd om hier te zijn met onze partners van Fincantieri terwijl het schip verandert van blauwdrukken en staal in realiteit. Vista is echt een droomschip en we kunnen niet wachten om volgend jaar onze eerste gasten te verwelkomen”, aldus Howard Sherman, President en CEO van Oceania Cruises.

Luigi Matarazzo, General Manager van de Merchant Ships Division van Fincantieri, merkte op dat er tien jaar verstreken zijn sinds dezelfde werf de Riviera opleverde aan Oceania Cruises. “De tewaterlating van dit nieuwe schip is dan ook een belangrijke mijlpaal, niet alleen voor de bouw, maar ook in de continuatie van de relatie met de rederij. Ik ben er zeker van dat Vista een nieuwe klasse schepen voortbrengt die zal opvallen door verfijning en technologische vooruitgang.”

Vista maakt haar eerste reis van Rome naar Barcelona op 14 april 2023, gevolgd door twaalf Europese reizen. Daarna begint ze haar afvaarten vanuit de Verenigde Staten naar de Canadian Maritimes en New England, het Panamakanaal en het Caraïbisch gebied. Vista biedt plaats aan 1.200 gasten, die worden bediend door 800 bemanningsleden. Dit betekent twee bemanningsleden voor elke drie gasten. Het schip telt 12 eetgelegenheden, waarvan vier die volledig nieuw zijn voor Oceania Cruises en 8 bars en lounges. Met een oppervlakte van 26 m² zal het schip over de ruimste standaard passagiershutten op zee beschikken. Nieuw zijn Conciërge Level veranda-passagiershutten voor alleenreizenden. 

© foto Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws