Ook MSC, Royal Caribbean, Regent, Oceania en Sea Cloud laten Rusland links liggen – UPDATE

De lijst van rederijen die Rusland dit jaar schrappen door de oorlog in Oekraïne wordt steeds langer. MSC Cruises heeft dinsdag aangekondigd dat zij de aanloop van haar schepen in Sint-Petersburg deze zomer opschort “vanwege recente ontwikkelingen in de regio en gerelateerde veiligheidsproblemen”. In een mededeling zegt de rederij dat de gezondheid en veiligheid van haar passagiers en bemanning topprioriteit zijn. Van eind mei tot oktober zullen haar vier schepen op de Oostzee-afvaarten alle bezoeken aan St. Petersburg opschorten. De stad was deze zomer opgenomen in de routes van de MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Poesia en MSC Virtuosa.

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne is MSC Cruises in contact met alternatieve havens zoals Stockholm, Helsinki en Tallinn om de aanlopen voor de vier schepen te bevestigen. De rederij zal de exacte details voor elke afzonderlijke afvaart zo snel mogelijk aan de reisbureaus en de klanten, die door de nieuwe regelingen worden getroffen, doorgeven. De maatschappij werkt de volgende dagen ook haar website bij om de bevestigde details van de nieuwe routes weer te geven. Op die manier wil zij maximale duidelijkheid bieden aan bestaande gasten en aan iedereen die toekomstige cruises in de Oostzee wil boeken.

Ook Royal Caribbean International en Celebrity Cruises stoppen de bezoeken aan St. Petersburg. De rederijen zullen de volgende dagen alternatieve havens in Scandinavië aankondigen. Silversea Cruises schrapt tijdens het seizoen 2022 eveneens haar aanlopen in Oekraïne.

In navolging van Norwegian Cruise Line hebben intussen de zusterrederijen Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises laten weten dat St. Petersburg dit zomerseizoen uit alle vaarschema’s verdwijnt. Bij Oceania worden routes van de Insignia, Marina en Sirena aangepast. Bij Regent heeft de beslissing invloed op routes van de Seven Seas Splendor, Seven Seas Navigator en Seven Seas Voyager.

Ook Sea Cloud Cruises schrapt dit jaar St. Petersburg. Haar nieuwste driemaster Sea Cloud Spirit zou de voormalige tsarenstad vier maal bezoeken. In een mededeling laat de maatschappij weten dat ze voor deze afvaarten in juni en juli een nieuw vaarschema uitwerkt. Sea Cloud neemt ook contact op met de gasten op de getroffen afvaarten. Scenic annuleert alle riviercruises in Rusland.

Eerder hadden ook Windstar Cruises, Atlas Ocean Voyages en de Carnival Corporation (AIDA Cruises, Costa Cruises, Princess Cruises, Holland America Line, P&O Cruises, Cunard en Seabourn) aangekondigd hun routes aan te passen.

© foto MSC Cruise
 

Klik hier voor meer nieuws