Silversea doopt Silver Origin in de Galapagos

Silversea Cruises heeft de Silver Origin voor 100 gasten gedoopt tijdens een expeditie-geïnspireerde ceremonie in San Cristobal in de Galapagos-eilanden. De gasten woonden de plechtigheid bij vanop Silver Origin’s Zodiacs en hieven het glas op de officiële verwelkoming van het tiende schip van Silversea tot de vloot. Meter van het expeditieschip is Johanna Carrión, natuurbeschermer en permanente inwoner van de Galapagos.

De naamgevingsceremonie was meteen de eerste scheepsdoop voor Jason Liberty, die in januari Richard Fain opvolgde als CEO van de Royal Caribbean Group. “Mijn oprechte felicitaties aan het Silversea-team met deze mijlpaal. Silversea’s inspanningen om het behoud op de lange termijn op de Galapagos te ondersteunen, getuigen van onze toewijding aan het milieu. Onze aanpak is gebaseerd op de mantra dat ‘respect voor de oceanen geen keuze is, het is een manier van leven’.”

“Het was een heel trots moment om Silver Origin officieel te verwelkomen in onze vloot”, voegde Roberto Martinoli, CEO van Silversea Cruises eraan toe. “Naast het bezoeken van de mooiste uithoeken van onze planeet, wil Silversea elke bestemming verrijken. Dit is vooral het geval op de Galapagos-eilanden. Silver Origin is ons sterkste middel om reizigers te inspireren om deze prachtige archipel voor toekomstige generaties te beschermen. We zijn vereerd om Johanna Carrión te verwelkomen in de uitgebreide familie als de officiële meter van Silver Origin. Johanna’s onvermoeibare inspanningen voor het behoud op de Galapagos, maken haar de perfecte ambassadeur voor onze cruisemaatschappij.”

Daarnaast lanceerde de luxe- en expeditierederij het Silversea Fund voor de Galapagos om elk jaar een reeks educatieve projecten te ondersteunen. Het fonds versterkt het evenwicht tussen mens en natuur in de Galapagos, als onderdeel van een langetermijnstrategie voor duurzaamheid. Ook de Scalesia Foundation krijgt de steun van Silversea Cruises. Een recente donatie van de cruisemaatschappij dekt 50 procent van de beurzen voor 30 studenten van de Tomas de Berlanga-school die, beheerd door de Scalesia Foundation, onderwijs biedt aan inwoners van de Galapagos. De focus van de school ligt op duurzaamheidsprincipes, waarbij studenten wordt geleerd de omgeving waarin ze leven te waarderen en er zorg voor te dragen.

© foto Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws