Holland America Line bezoekt al 75 jaar Alaska

Holland America Line viert deze zomer de 75ste verjaardag van haar Alaska-verkenning. Dat is langer dan welke andere cruisemaatschappij. Doorheen de decennia heeft de cruiserederij haar kennis gecultiveerd om perfect gemaakte Alaska-avonturen te creëren. Met deze diepgaande kennis is het volgens Holland America Line geen verrassing dat experts en reiskantoren haar beschouwen als de nummer één cruisemaatschappij in Alaska. Deze zomer bezoekt HAL deze bijzondere regio met zes schepen. Gasten worden aan boord bovendien getracteerd op speciale vieringen ter herdenking van het jubileum.

Van april tot oktober 2022 verkennen Eurodam, Westerdam, Zuiderdam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam en Noordam Alaska. De schepen bieden retourcruises aan vanuit Seattle en Vancouver en eenrichtingsreizen tussen Whittier en Vancouver. Elke Alaska-cruise bezoekt een of meer gletsjerbestemmingen zoals Glacier Bay National Park, College Fjord, Hubbard Glacier en Tracy Arm.

De rederij stelt daarnaast 16 Land+Sea Journeys voor. Deze cruisetours combineren een zeereis in Alaska met een verkenning van Denali National Park en Yukon. Holland America Line is de enige cruiserederij die haar landopties uitbreidt tot aan de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory.

Nieuw voor 2022

Nieuw deze zomer zijn de zevendaagse Noordwaartse en Zuidwaartse Gletsjer Ontdekkingsreis tussen Whittier in Alaska en Vancouver in Canada aan boord van de Nieuw Amsterdam en Noordam. De schepen bezoeken op deze route onder meer Ketchikan, Juneau, Skagway alsook gletsjers in Glacier Bay en College Fjord of Hubbard Glacier.

Op de zevendaagse door de Inside Passage vaart HAL heen en terug vanuit Vancouver naar onder andere Ketchikan, Juneau, Skagway, Glacier Bay en Tracy Arm. Op de zevendaagse Alaskan Explorer-cruises varen de schepen heen en terug vanuit Seattle en bezoeken onderweg onder meer Victoria in British Columbia en Ketchikan, Juneau en Sitka in Alaska. Wie een langere cruise zoekt, kan deelnemen aan de 14 nachten Grote Ontdekkingsreis. Deze rondreis vanuit Vancouver door de Inside Passage en Glacier Bay bezoekt Skagway, Sitka en Ketchikan en heeft verder tussenstops in Valdez, Anchorage en Kodiak.

Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam stellen Land+Sea Journeys van 9 tot 18 dagen voor. Alle Denali Land+Sea Journeys zijn inclusief een zevendaagse Glacier Discovery-cruise met Glacier Bay en de Inside Passage, evenals Hubbard Glacier of College Fjord en maximaal drie nachten in het McKinley Chalet Resort bij de ingang van Denali National Park. Alle twee- en drienachten Denali-routes omvatten de langere Tundra Wilderness Tour naar Denali National Park, die de beste mogelijkheden biedt om dieren in het wild en de bergen te zien.

Voor cruiseliefhebbers die vooruit plannen, kunnen we al meegeven dat Holland America Line ook tijdens het zomerseizoen 2023 met zes schepen Alaska zal bezoeken. Dat zullen de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Volendam en Westerdam worden.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws