Lancering Seabourn Venture uitgesteld tot juli

Seabourn heeft de lancering van de Seabourn Venture andermaal uitgesteld. De inaugurele reis van het expeditieschip is nu gepland voor 15 juli vanuit Tilbury (Londen). Het eerste expeditieschip van Seabourn miste zijn zomer 2021 en vervolgens ook zijn winterseizoen in Noorwegen. Venture zou dit voorjaar haar eerste gasten ontvangen in Greenwich. Die startdatum wordt nu andermaal met drie maanden opgeschoven.

De Italiaanse scheepswerf T. Mariotti schrijft de nieuwe vertraging toe aan de Covid-pandemie en problemen met de toeleveringsketen. Getroffen passagiers worden automatisch verplaatst naar reizen in 2023. De overdracht van de boekingen gebeurt tegen het huidige tarief of een equivalent daarvan.

De eerste reis van de Seabourn Venture wordt op 15 juli een 12-daagse cruise die vertrekt vanuit Tilbury (Londen) en eindigt in Tromsø, Noorwegen. Op de ‘Northern Isles and the Viking Homeland’-route zal het schip Copinsay Island en Kirkwall op de Orkney-eilanden aandoen gevolgd door Fair Isle, Mousa en Lerwick op de Shetland-eilanden. Venture steekt daarna de Noordzee over naar Noorwegen met aanlopen in Bergen, Loen (Olden), Isle of Runde, Ålesund, Svolvaer (Lofoten), Trollfjord en Tromsø. Ook voor de daaropvolgende cruises blijft Seabourn Venture in Noord-Europa. Deze routes kunnen worden gecombineerd tot een unieke reis van 37 dagen naar Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en IJsland.

Seabourn Venture is het eerste expeditieschip van Seabourn. De lancering van het zusterschip Seabourn Pursuit werd intussen ook al met een jaar uitgesteld tot het voorjaar van 2023. Beide schepen worden gebouwd volgens de hoogste ijsklasse (PC 6 Polar Class) voor passagiersschepen en zullen beschikken over 132 balkonsuites. 

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws