Oceania-wereldcruise 2024 in half uur uitverkocht

Oceania Cruises’ reis rond de wereld in 180 dagen aan boord van de Insignia in 2024 was binnen de 30 minuten uitverkocht. In combinatie met de wereldcruise lanceerde de rederij ook vier nieuwe 72- tot 82-daagse Grand Voyages in de regio Azië-Pacific aan boord van de Regatta, Nautica en Riviera. De uitverkoop van de zes maanden durende wereldcruise en de enthousiaste reacties op de vier lange reizen resulteerden in een nieuw eendaags boekingsrecord dat het vorige record van september 2021 met bijna 12 procent overtrof.

“De respons op onze wereldcruise in 2024 en de nieuwe Grand Voyages illustreren duidelijk de veerkracht, het enthousiasme en de passie die onze gasten ertoe aanzetten de wereld rond te reizen”, aldus Howard Sherman, President en CEO van Oceania Cruises. Terwijl wereldcruises doorgaans trouwe, terugkerende gasten aantrekken, was bijna de helft van de boekingen voor de Oceania Cruises’ 2024 wereldcruise afkomstig van nieuwe gasten. 42 procent van de gasten van de huidige 2022 Around the World-reis werd omgeboekt naar 2024. Bovendien koos 18 procent van de 2024-wereldcruisegasten ervoor om hun reis met een vertrek vanuit Miami te verlengen tot in totaal 196 dagen.

“De geweldige respons van onze trouwe, terugkerende gasten en nieuwe passagiers blijft de epische opgekropte vraag naar meeslepende, bestemmingsgerichte cruises illustreren. Ze bewijst ook de sterke aantrekkingskracht van onze veelgeprezen ervaring op een klein schip met The Finest Cuisine at Sea en een ongeëvenaarde reputatie voor service van ons warm en gastvrij personeel”, voegde Sherman eraan toe.

De rederij noteert ook een uitzonderlijke vraag voor haar 2023 Europe and North America Collection met boekingen voor langere reizen die meerdere weken of maanden beslaan. Om te voldoen aan de vraag van consumenten en reisadviseurs die lang op voorhand boeken, opent de rederij op 4 mei de reserveringen voor de afvaarten van oktober 2023 tot december 2024.

Verder merkte Oceania ook een historisch sterke reactie op van reisadviseurs die de meeste boekingen verzorgden. “De overgrote meerderheid van de boekingen werd gedaan via onze gewaardeerde reispartners en deze lancering zou niet het record hebben bereikt zonder de steun van reisadviseurs over de hele wereld”, aldus Nikki F. Upshaw, Senior Vice President of Sales.

© foto Oceania  Cruises

Klik hier voor meer nieuws