Negen nieuwe eet- en drankconcepten op NCL’s Prima-klasse

Naar aanleiding van het bezoek aan de Fincantieri-werf heeft Norwegian Cruise Line meer details vrijgegeven over het horeca-aanbod aan boord van Norwegian Prima en Norwegian Viva. De eerste twee schepen binnen deze hypermoderne scheepsklasse zullen volgens NCL de grenzen van de traditionele cruisekeuken verleggen met negen nieuwe eet- en drankgelegenheden, waaronder de eerste op duurzaamheid gerichte bar en een nieuw concept voor het hoofdrestaurant.

Harry Sommer, President en Chief Executive Officer: “We zijn al meer dan drie decennia vernieuwers op het gebied van eten en drinken. We waren de eerste cruisemaatschappij die speciale diners aanbood en het ‘Freestyle Cruising’-concept introduceerde waarmee onze gasten zelf kunnen beslissen waar en wanneer ze dineren. Ons nieuwste aanbod aan eten en drinken tilt onze Norwegian Prima Food and Beverage-ervaring naar een hoger niveau.”

De zeven nieuwe eetgelegenheden aan boord van Norwegian Prima en Norwegian Viva zijn bedoeld om gasten mee te nemen op een wereldwijde culinaire reis. Zo serveert het geheel nieuwe mediterrane visspecialiteitenrestaurant Palomar hoogwaardige mediterrane gerechten. Het Japanse Hasuki biedt een verheven kijk op de traditionele hibachi-stijl. Voor het hoofdrestaurant Hudson’s met 270 graden zeezicht en de verfijnde omgeving van The Commodore Room stapt NCL af van het concept van een dagelijks wijzigende menukaart. Beide locaties zullen bogen op een vernieuwd en uitgebreid vast menu dat gasten meer variatie biedt om te proeven van wereldse gerechten, van Spaanse paëlla en Italiaanse mosselen tot volledig vegetarische opties.

Met het nieuwe menu kunnen gasten verder op maat gemaakte Italiaanse pastagerechten aanvragen door hun keuze aan pasta, saus en topping, met meer dan 24 maaltijdcombinaties. Het menu zal ook een gedeelte bevatten waar cruisegangers een gerecht kunnen kiezen uit een van de specialiteitenrestaurants van het schip. Het vernieuwde menu debuteert op Norwegian Prima en zal tegen 2023 worden uitgerold naar de rest van de NCL-vloot.

Duurzame cocktails en groter atrium

De Metropolitan Bar gaat in première onder het Sail and Sustain-programma met verantwoord vervaardigde cocktails en een volledig duurzaam menu met sterkedrank en biodynamische wijnen. NCL’s Metropolitan Bar zal meer dan 20 biodynamische wijnen presenteren die zijn geproduceerd met behulp van biologische landbouwmethoden. Een kenmerkende, duurzame cocktail wordt de ‘Primadonna’, bereid op een ouderwetse manier met behulp van overtollige bananenschillen met Flor De Cana-rum die wordt geproduceerd met 100 procent hernieuwbare energie. Norwegian werkt verder samen met Bodegas Hidalgo La Gitana om verantwoorde botanische gins te introduceren en te produceren, speciaal voor NCL en gemaakt van 100 procent recycleerbaar glas en hout voor het ontwerp van de fles.

NCL’s eerste drie verdiepingen tellende Penrose Atrium moet een van de blikvangers worden op Norwegian Prima en Viva. De grootse ruimte zal pronken met futuristische architectuur, waaronder een grootschalige kroonluchter. De installatie is geïnspireerd op sterrenbeelden en is voorzien van bewegende lichtarmaturen met een gewicht van meer dan 3.311 kg. Het Penrose Atrium wordt bekleed met een drie dekken hoog lichtelement dat het gevoel van de opkomende zon aan de horizon zal overbrengen. Er zullen ook winkelruimtes, hoogwaardige luxewinkels en bars te vinden zijn, waaronder een Starbucks Coffee en de op een karaf geïnspireerde Whisky Bar.

Naast de onthulling van nieuwe eet-, lounge- en openbare ruimtes, zullen Norwegian Prima en Viva ook verbeterde favoriete eetgelegenheden bieden. Cagney’s Steakhouse krijgt een nieuwe inrichting die de 20ste eeuwse modernistische architectuur van Chicago viert. Het Franse specialiteitenrestaurant Le Bistro wordt verfijnd met onder meer drie kamerhoge kroonluchters. Food Republic, de Aziatische fusion-specialiteitenlocatie keert terug met een grotere restaurantruimte en een beter uitzicht op de zee. De multifunctionele Observation Lounge krijgt een meer gezellige, huiselijke sfeer met verschillende nissen, gescheiden door elegante schermen. Beide schepen zullen in totaal 35 eet- en loungemogelijkheden voor de gasten hebben.

14 weken tot oplevering

De ruwbouw van de Norwegian Prima is zo goed als klaar. 2.350 medewerkers van de werf en de onderaannemers concentreren zich de volgende 14 weken op de afwerking van de publieke ruimtes en accommodatie. Volgens Kevin Bubolz, Managing Director Europe, zit de constructie van het revolutionaire schip op schema voor de lancering op het einde van de zomer. Klik hier voor werffoto’s.

Norwegian Prima is het eerste van zes schepen van de Prima Class. Die zijn 295 meter lang en bieden in een dubbele bezetting plaats aan 3.215 gasten. De Prima wordt volgens de rederij het meest ruimtelijke nieuwe cruiseschip in de premium en hedendaagse categorieën. Ze is daarnaast goed voor meerdere NCL-primeurs waaronder de ruim 4000 m² Ocean Boulevard die opvarenden laat genieten van heerlijke diners in de buitenlucht of een unieke ervaring biedt bij de Infinity Beach en OceanWalk. De dinerervaring op Norwegian Prima wordt uitgebreid met de Indulge Food Hall, NCL’s eerste openlucht-foodhall met elf verschillende culinaire locaties. Daarnaast huist Ocean Boulevard ook drie restaurants: Onda By Scarpetta, Los Lobos, en The Local Bar & Grill. The Haven by Norwegian op de Norwegian Prima wordt het meest exclusieve ‘ship within a ship’ suitecomplex van het merk.

Intussen is de Italiaanse werf al volop in de weer met de bouw van de Norwegian Viva. De tewaterlating van het eerste zusterschip is gepland voor juli 2022. Eind mei 2023 zal de Viva haar eerste klanten ontvangen. Klik hier om renderings van de Norwegian Viva te bekijken. Zusterwerven zijn daarnaast bezig met het fabriceren van de bouwblokken voor het derde schip dat in 2024 de vloot vervoegt.

© renderings Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws