Vrouwelijke kapitein aan het roer van Cunard’s Queen Anne

Na de langverwachte onthulling van de naam van Cunard’s nieuwste schip, Queen Anne, introduceert het luxemerk nu haar eerste kapitein, Inger Klein Thorhauge. Thorhauge zal het team leiden dat verantwoordelijk is voor de operaties aan boord en de leiding nemen voor het maiden-seizoen van de nieuwe Queen.

Thorhauge, de eerste vrouwelijke kapitein van Cunard, viert dit jaar 25 jaar dienst bij de rederij en zal Queen Anne vanuit Italië, waar ze momenteel wordt gebouwd, naar Southampton leiden, voorafgaand aan haar inaugurele cruise begin 2024. Ze begon haar carrière in 1997 als tweede officier aan boord van Cunard’s Vistafjord. Oorspronkelijk afkomstig van de Faeröer, heeft ze tijdens haar carrière bij de maatschappij vele malen de wereld rond gevaren als kapitein van Queen Victoria en meer recentelijk Queen Elizabeth.

“Ik ben erg trots de eerste vrouwelijke kapitein van Cunard te zijn, maar om te worden aangesteld als de eerste kapitein van Queen Anne is de grootste eer. Het betekent de absolute wereld voor mij om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk van Cunard,” merkt Thorhauge op. “Ik kan niet wachten om de reactie te zien die Queen Anne van onze gasten zal ontvangen wanneer ze voor het eerst aan boord stappen en met ons prachtige nieuwe schip de wereld verkennen en prachtige en opwindende havens bezoeken! Als ik Queen Anne bespreek met de bemanning van Cunard, is het duidelijk hoe opgewonden en trots zij ook zijn om een ​​nieuw schip in de vloot te verwelkomen. De bemanning is van fundamenteel belang bij het leveren van die typische Cunard-ervaring. Ik weet dat ze de uitzonderlijk hoge normen van onze White Star Service die de gasten van ons verwachten zullen blijven leveren op Queen Anne.”

Inger Klein Thorhauge zal de taken van kapitein van de Queen Anne delen met David Hudson. De tweede kapitein begon zijn loopbaan bij Cunard in 2006.

Cunard heeft intussen ook de eerste details van het interieur en het design van haar nieuwe schip vrijgegeven. In hun ontwerpen hebben de teams onder leiding van Adam D. Tihany gebruik gemaakt van de Cunard-archieven, die worden bewaard aan de Universiteit van Liverpool en verzamelden een rijke schat aan historische documenten en details over lay-out, materialen, stoffen, patronen en texturen. Tihany noemt het resultaat een ”betoverende brug van de legendarische geschiedenis van Cunard naar de toekomst”. Hier komen we de volgende dagen nog in detail op terug.

In mei zal Cunard de eerste routes van Queen Anne onthullen. Daarbij aansluitend zal de maatschappij ook de boekingen voor haar vierde schip openen.

© foto Cunard

Klik hier voor meer nieuws