MSC geeft startschot voor grootste cruiseterminal in de VS

MSC Cruises gaf de eerste spadesteek voor haar nieuwe megaterminal in PortMiami. De infrastructuur met een prijskaartje van 350 miljoen USD wordt met haar 145.900 m² volgens de rederij de grootste cruiseterminal van Noord-Amerika. Ze zal gelijktijdig drie schepen kunnen behandelen. De nieuwe terminal zal naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd.

Het vier verdiepingen tellende gebouw met vier inschepingsdekken zal tot 36.000 passagiersbewegingen per dag kunnen accommoderen en biedt voldoende kadelengte om drie schepen van de nieuwste generatie tegelijkertijd te ontvangen. Het project omvat tevens nieuwe wegen en een parkeergarage voor 2.400 voertuigen. De terminal zal MSC Cruises in staat stellen haar aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt te versterken en meer internationale reizigers aan te trekken voor vakanties op zee in het Caraïbisch gebied.

De cruisedivisie van MSC Group en de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri kondigden in juli 2021 een samenwerking aan waarbij Fincantieri Infrastructure de ultramoderne faciliteit bouwt met een opvallend ontwerp van het bekroonde wereldwijde architectenbureau Arquitectonica. De terminal zal plaats bieden aan de grootste en meest milieuvriendelijke cruiseschepen van MSC Cruises, waaronder het huidige vlaggenschip MSC Seashore en de toekomstige door vloeibaar aardgas aangedreven World Class-schepen van de maatschappij. De meeste schepen die aanmeren aan de terminal zullen kunnen worden aangesloten op het lokale elektriciteitsnet, in overeenstemming met de plannen van PortMiami om connectiviteit met walstroom mogelijk te maken.

MSC Cruises vaart deze zomer met twee schepen vanuit Florida naar het Caraïbisch gebied en Ocean Cay MSC Marine Reserve, de privé-eilandbestemming van het bedrijf in de Bahama’s. MSC Seashore, het vlaggenschip van de rederij, zal op weekcruises vanuit zijn thuishaven in Miami afwisselend de Oostelijke en Westelijke Caraïben aanbieden. MSC Divina stelt vanuit Port Canaveral zowel minicruises als reizen van zeven tot twaalf nachten voor naar de Bahama’s en de Caraïben.

Tijdens de winter 2022-2023 zal MSC Seascape, het nieuwste schip van de rederij zijn eerste seizoen in Miami doorbrengen samen met de MSC Divina. MSC Seascape biedt op zondag zevennachtenroutes vanuit PortMiami aan die de Oostelijke en Westelijke Caraïben inclusief Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau in de Bahama’s aanlopen. MSC Divina stelt vanuit Miami uiteenlopende routes van drie tot tien nachten in het gebied voor.

MSC Meraviglia verzorgt vanuit Port Canaveral nabij Orlando afvaarten van drie tot tien nachten naar de Caraïben en de Bahama’s. In het voorjaar 2023 positioneert de rederij het vaartuig in New York. Zie afzonderlijk artikel.

© renderings MSC Cruises – Arquitechtonica

Klik hier voor meer nieuws