Holland America Line promoot zomervertrekken vanuit Nederland

Holland America Line maakt het reizigers gemakkelijker dan ooit om een droomvakantie naar de Noorse Fjorden en Noord-Europa te maken met twee schepen die rondreizen aanbieden vanuit twee Nederlandse thuishavens. Het nieuwste schip van de cruisemaatschappij, Rotterdam, biedt routes aan vanuit Amsterdam, terwijl Volendam vanuit de haven van Rotterdam vaart. 

Van mei tot en met oktober 2022 kunnen gasten inschepen op routes variërend van 7 tot 35 nachten die zich uitstrekken van IJsland tot de Noorse fjorden en helemaal tot aan Spitsbergen. Zowel Rotterdam als Volendam zijn middelgrote premiumschepen met ruime hutten, culinaire en verrijkende ervaringen en een prima service met onvergetelijke routes. Rotterdam behoort tot de Pinnacle-klasse, terwijl Volendam een intiemer schip is. Met een gastencapaciteit van respectievelijk 2.668 en 1.432, genieten passagiers van een naadloze ervaring, ongeacht welk schip ze kiezen.

Blikvangers van het vlaggenschip Rotterdam zijn onder meer de ruime keuze aan veranda staterooms en suites met zicht op zee en eigen balkon. Daarnaast stelt het schip familiehutten voor maximaal vijf gasten en éénpersoonshutten voor soloreizigers voor. Rotterdam biedt de beste livemuziek op zee met vier Music Walk-locaties: Rolling Stone Rock Room met klassieke rockhits, Lincoln Center Stage met klassieke kamermuziek, Billboard Onboard waar live-muzikanten het publiek vermaken met grote hits en de populaire B.B. King’s Blues Club die het beste van de Memphis-muziek naar zee brengt. De World Stage beschikt over een 270-graden LED-projectie achtergrond, waardoor gasten verrast worden door panoramische, visuele en geluidseffecten tijdens elk optreden. Naast het hoofdrestaurant, Lido Market, Dive-In en New York Deli and Pizza, kunnen gasten genieten van zes specialiteitenrestaurants: de Franse visbrasserie Rudi’s Sel de Mer, het Aziatische Tamarind, Nami Sushi, de Pinnacle Grill als ultieme steakhouse op zee, Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl en Club Orange, exclusief voor de leden van het Club Orange-programma.

Volendam is een intiemer, klassiek schip dat langere cruises voorstelt. De Lanai Staterooms bieden een open toegang tot het Promenade Deck met voorbehouden comfortabele dekstoelen om te genieten van mooie uitzichten op zee. Het vaartuig beschikt over de specialiteitenrestaurants Pinnacle Grill, Canaletto en een Rudi’s Sel de Mer pop-up ervaring op elke cruise. Entertainment en verrijkende ervaringen worden aan boord verzorgd door BBC Earth In Concert-optredens, kookdemonstraties met Explorations Central (EXC) Port to Table-programma’s en regionale EXC Talks gericht op een diepgaandere kennismaking met de bestemming. De cruises met Volendam duren vaak langer en doen kleinere havens aan die niet geschikt zijn voor grotere schepen. Het vaartuig is ideaal voor gasten die op zoek zijn naar een meer intieme ervaring, langere routes en een grote reislust. Het volledige cruise-aanbod is terug te vinden op www.hollandamerica.com.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws