Carnival viert 50ste verjaardag

Carnival Cruise Line vierde de voorbije dagen haar 50ste verjaardag. Afgelopen vrijdag was het namelijk precies een halve eeuw geleden dat het eerste schip van de maatschappij vertrok vanuit PortMiami. De viering begon eerder deze maand met 17 Sailabrations, speciale herdenkingscruises waarbij diverse schepen van de rederij elkaar ontmoeten. Afgelopen week kwamen buiten Cozumel in de Westelijke Caraïben maar liefst zeven schepen van de maatschappij samen.

In Miami sneed de directie van Carnival Cruise Line vrijdag een reuze verjaardagstaart aan op de Carnival Conquest. Gelijkaardige vieringen vonden plaats in New Orleans en in de Bahama’s, de eerste bestemming die de maatschappij in 1972 bezocht.

Christine Duffy, president Carnival Cruise Line: “Op deze dag, 50 jaar geleden, werd geschiedenis geschreven toen het eerste schip van Carnival Cruise Line, de TSS Mardi Gras, aan haar eerste reis begon vanaf hier in PortMiami. Al een halve eeuw hebben we cruisen voor iedereen toegankelijk gemaakt en miljoenen mensen voorzien van leuke en onvergetelijke vakanties. Het is een eer om onze vijf decennia met zoveel van onze partners te vieren. We kijken uit naar wat de komende 50 jaar in petto heeft.” Tijdens de viering kondigde de rederij tevens aan dat ze  50.000 USD schenkt voor humanitaire hulp aan Oekraïne.

De voorbije halve eeuw was Carnival verantwoordelijk voor een aanzienlijke economische ontwikkeling in Miami-Dade County en PortMiami. Momenteel werken 40.000 mensen van 120 nationaliteiten voor de rederij die sinds haar oprichting al meer dan 90 miljoen cruisespassagiers mocht verwelkomen. Haar vloot breidde uit van één tot vandaag 24 schepen. Haar jongste investering is de uitbreiding van de ultramoderne Terminal F. Die zal later dit jaar haar eerste schepen ontvangen en vanaf 2023 walstroomklaar zijn.

Terminal F zal ook dienen als thuishaven voor de Carnival Celebration, die later dit jaar in de vaart komt als volgende hoogtepunt van de viering van de 50ste verjaardag. Na Mardi Gras wordt Carnival Celebration het tweede Excel-klasse schip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Een derde Excel-klasse schip, Carnival Jubilee, zal in 2023 de vloot vervoegen en krijgt Galveston als thuishaven.

© foto’s Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws