Interieur Cunard’s Queen Anne slaat brug van verleden naar toekomst

Cunard heeft na de naam Queen Anne en de bekendmaking van de kapitein ook de eerste details van het interieur van haar nieuwe schip vrijgegeven. In hun ontwerpen hebben de designteams onder leiding van Adam D. Tihany gebruik gemaakt van de Cunard-archieven die worden bewaard aan de Universiteit van Liverpool en verzamelden een rijke schat aan historische documenten en details over lay-out, materialen, stoffen, patronen en texturen. Tihany noemt het resultaat een ”betoverende brug van de legendarische geschiedenis van Cunard naar de toekomst”.

Een centraal punt voor de gasten en het hart van het schip is de Grand Lobby. Die markeert de overgang van verleden naar heden en herbergt een eigentijdse metalen wandsculptuur dat gedurende de dag verandert door het verlichtingseffect dat erin is geïntegreerd. De art deco-stijl leunt als eerbetoon aan bij de ‘Gouden Eeuw’ van het reizen. Het verhaal wordt ook scherp naar voor gebracht in de amusementsruimten zoals het Royal Court Theatre. De schouwburg strekt zich uit over twee dekken en omvat 825 zitplaatsen. Die bieden het grootste comfort en zijn versierd met rijk fluweel. De gasten hebben een perfect zicht op het podium waar ze dag en nacht kunnen genieten van een breed scala aan entertainment.

Elk van de vijftien restaurants aan boord van de Queen Anne heeft zijn eigen karakter. Passagiers kunnen er genieten van een grote verscheidenheid aan keukens van over de hele wereld. Dit wordt levendig weerspiegeld in de inrichting, van het opvallend grootse Britannia Restaurant tot de nieuw verfijnde Golden Lion-pub. Een primeur voor Cunard’s Queen Anne wordt het vernieuwde wellness- en schoonheidsconcept. Het complex zal de breedste selectie fitness-, schoonheids-, thermische en spa-faciliteiten omvatten met een eigentijdse, open en luchtige esthetiek.

Suites en kajuiten

De Queens Grill Grand Suites bieden gasten hun eigen privéverblijven aan boord en leveren een nieuw niveau van exclusiviteit. De suites vertegenwoordigen de belichaming van luxe accommodatie op zee met een speciale eetkamer en aangrenzende butler’s pantry, inloopkasten, met marmer afgewerkte badkamers met uitzicht op zee, een ruime slaapkamer en de grootste balkons aan boord.

De Princess Grill Suites zijn warm, uitnodigend en omgeven door de zachtste materialen en delicate texturen voor een intieme ervaring met een op maat gemaakte kaptafel en bar met een patroonwandpaneel geïnspireerd op de vloeiende lijnen van Cunard’s eerdere vaartuigen, gebeeldhouwde plafondpanelen en grote salontapijten. De Britannia balkonhutten omvatten knusse zithoeken met uitzicht op zee en lichte, heldere badkamers met glazen inloopdouches voor een ontspannen luxebeleving.

Een ander essentieel aspect is het kleurenpalet dat voor elke ruimte individueel is samengesteld om telkens weer een unieke sfeer te creëren. Gedurfde nieuwe kleuren verheffen de vertrouwde ruimtes en de Queens Grill Suites. Voor de Britannia Staterooms is gekozen voor diepblauw met flitsen van goudgeel om de zee en de glinstering van het zonlicht te reflecteren, terwijl rijke tinten van rood, amber en goud het luxueuze loungegevoel van de Princess Grill-suites beklemtonen. Voor de Princess en Queens Grill-restaurants werd dan weer geopteerd voor felle kleuren met elementen van goud om de luxueuze maar verfijnde algehele designesthetiek aan boord te versterken.

Nog een primeur voor Cunard is de bijgewerkte buitenzijde van het schip. Die draagt trots de beroemde rode schoorsteen, maar introduceert ook een aangepast logo en een elegant lettertype, geïnspireerd op de grote oceaanstomers van weleer om vol vertrouwen de naam Queen Anne op de voorste boeg te presenteren.

Elk Cunard-schip voldoet aan de hoogste interieurstandaard en Queen Anne belichaamt volgens Lee Powell, Cunard Brand Vice President deze aanpak. “We werkten met toonaangevende interieurontwerpers en nieuw creatief talent. We hebben onze ideeën besproken en getest met gasten van over de hele wereld en zijn diep in de Cunard-archieven gedoken om er zeker van te zijn dat we met Queen Anne echt kunnen vieren wat Cunard zo uniek maakt.”

© renderings Cunard

Klik hier voor meer nieuws