Rivages du Monde hervat dit weekend haar cruises op de Douro

Rivages du Monde hervat op 17 april haar cruiseseizoen op de ‘gouden rivier’. De Douro meandert zich een weg vanuit Noord-Spanje om in Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. De ruwe valleien met steile hellingen werden eeuwenlang bewerkt om er wijn te cultiveren. Die terrasbouw heeft een schitterend landschap gecreëerd, met daarrond ontelbare historische dorpen en steden, kerken, kastelen en kloosters. Een schip is de beste manier om de Dourovallei te verkennen, omdat je dezelfde waterweg gebruikt als de wijnbouwers van weleer.

Hoogtepunten van de cruise zijn onder meer een bezoek aan Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei, een aperitief en diner bij valavond op het wijnlandgoed Quinta da Avessada in het hart van de wijnstreek en een wandeling door de smalle straatjes van Castelo Rodrigo, een middeleeuws dorp dat uitsteekt boven het plateau dat zich uitstrekt tussen Spanje en de Dourovallei.

Op het programma staan verder een dagexcursie naar het Spaanse Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed. Blikvangers zijn er de 13de -eeuwse universiteit en de kathedraal waar gotiek, renaissance en barok elkaar ontmoeten. Op het vaarschema staan eveneens Solar de Mateus, een elegant, barok landhuis uit de 18de eeuw en Braga, het religieuze centrum van Portugal met de oudste kathedraal van het land. De stad wordt ook het ‘Portugese Rome’ genoemd.

Uiteraard is er ook tijd om Porto te ontdekken. De stad is een visueel feest van geschiedenis en architectuur. Met haar kleurrijke huizen op de oeverflanken en de talloze bruggen domineert de stad de riviermonding van de Douro. Het historisch centrum staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Een portproeverij kan hier niet ontbreken.

Het vijfsterrenschip Queen Isabel is een volpension boetiekhotel op het water, met plaats voor slechts 118 passagiers. Alle kamers hebben minstens een raam, de suites een balkon. Er zijn een restaurant en salon met bar. Vanuit de grote ramen, de balkons en vooral van op het hoofddek is het prachtig om het landschap te zien voorbijglijden. Tijdens de cruise worden de passagiers aan boord getrakteerd op een Fado-avond. Rivages du Monde biedt deze cruise aan tot november.

Meer info op www.rivagesdumonde.be

© foto’s Rivages du Monde

Klik hier voor meer nieuws