MSC Grandiosa deze zomer volledig gewijd aan de Noorse fjorden

MSC Cruises kondigde aan dat de MSC Grandiosa zich tijdens het zomerseizoen 2022 volledig toespitst op de Noorse fjorden. Hiermee stelt een van MSC Cruises’ meest moderne en ecologisch geavanceerde schepen bijzondere achtdaagse routes voor naar deze verbluffende regio in Noord-Europa. MSC cruises biedt gasten die dit unieke deel van de wereld deze zomer willen ontdekken een ongeëvenaarde keuze aan vaarschema’s, want naast MSC Grandiosa verzorgen ook MSC Preziosa en MSC Poesia weekcruises naar de Noorse fjorden.

MSC Grandiosa stelt weekcruises voor vanuit het Duitse Kiel met een stop in de kleurrijke hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Het schip vaart vervolgens noordwaarts naar Noorwegen, doet het  adembenemende dorpje Hellesylt aan de Geirangerfjord aan, vaart door de Aurlandsfjord op weg naar de panoramische havenstad Alesund en houdt halt in Fl m. MSC Grandiosa telt 19 dekken en biedt gasten van alle leeftijden een grote variëteit aan restaurants, entertainment, ontspannende bars en lounges, boetieks, spa- en fitnesscentra, een aquapark en clubs voor peuters tot tieners. Het pronkstuk van het schip is de 112 meter lange promenade met LED-hemelkoepel, het sociale hart en de spil van het schip.

MSC Cruises had eerder aangekondigd de aanlopen in Sint-Petersburg deze zomer volledig stop te zetten. Als een gevolg hiervan zal MSC Grandiosa zich nu volledig toeleggen op de fjordenregio, terwijl MSC Poesia en MSC Preziosa nog steeds de Baltische staten zullen aandoen. Sint-Petersburg wordt vervangen door andere populaire bestemmingen in de regio zoals Stockholm, Tallinn en Visby. MSC Cruises neemt contact op met reisagenten en gasten die getroffen worden door de bijgewerkte routes voor de drie schepen.

Gasten die geboekt hadden op een van de oorspronkelijke routes van MSC Grandiosa in de Baltische Staten en daar nog steeds een cruise willen meemaken, kunnen kiezen voor een vertrek op een van de routes van MSC Poesia of MSC Preziosa in de zomer van 2022. MSC Poesia stelt van 14 mei tot 21 september vanuit Warnemunde routes van acht en twaalf dagen voor met aanlopen in onder andere Riga, Helsinki, Stockholm, Tallinn, Kopenhagen, Kristiansand en Oslo. MSC Preziosa heeft Kiel als uitvalsbasis voor cruises van dertien dagen die tussen 1 mei en 21 september onder meer Tallinn, Helsinki, Stockholm, Bergen, Kristiansand en Stavanger bezoeken.

Behalve de MSC Grandiosa zullen deze zomer nog twee schepen van de rederij de Noorse fjorden bezoeken. MSC Magnifica stelt van 27 april tot 21 augustus routes van elf en veertien dagen voor vanuit Hamburg met aanlopen in oa Kristiansand, Narvik, Longyearbyen, Honningsvåg, Nordfjordeid, Molde en Maloy.  

MSC Virtuosa vaart van 13 mei tot 3 september vanuit Southampton naar Zuid-Noorwegen. Op vaarschema’s van acht en dertien dagen meert het schip aan in Haugesund, Flåm, Olden, Maloy, Nordfjordeid en Molde. Daarnaast zal MSC Virtuosa vanuit Southampton drie langere cruises van dertien en vijftien dagen aanbieden met aanlopen in oa Oslo, Kopenhagen, Tallinn, Helsinki, Visby en Skagen. 

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws