“NCL wil het premium product onder de contemporary cruiserederijen zijn”

Een bezoek aan een scheepswerf dwingt tot respect, verwondering en verbeelding. Ik had het vorige week opnieuw toen ik op de Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië een bezoek bracht aan de Norwegian Prima in aanbouw. Respect voor de ontwerpers en architecten die een dergelijk project uittekenden, voor de metaalbewerkers die staalplaten als legoblokken aan elkaar lassen tot een indrukwekkend schip en voor de 2.350 arbeiders instaan voor de afwerking van de publieke ruimtes en er moeten voor zorgen dat op het NCL-schip meer dan 600 km (!) aan nutsleidingen op de juiste manier worden aangesloten.

Een rondleiding op een scheepswerf vraagt ook verbeelding. Je stapt over vezelplaten en baant je een weg tussen stellingen, machines en de vele kabels die uit de zolderingen hangen. Tot de laatste weken voor de oplevering zie je nergens afgewerkte ruimtes. Eenmaal muren of vloeren zijn bekleed en deuren geplaatst, worden die even snel weer afgeplakt om schade tijdens de verdere werkzaamheden te voorkomen. Afgewerkte hutten worden afgesloten in afwachting van de oplevering aan de rederij. Meubelen, trappen en liften blijven tot kort voor de overdracht verpakt in plasticfolie.

Niettemin was de constructie voldoende ver gevorderd om een idee te krijgen van wat de gasten over vijf maanden effectief te zien krijgen. Dat vond ook Kevin Bubolz, Managing Director Europe bij Norwegian Cruise Line: “Voorheen hadden we alleen de tekeningen van de publieke ruimtes gezien. Nu we voor het eerst door het schip hebben gewandeld, kregen we een indruk hoe de lounges en restaurants er effectief zullen uitzien. Ik heb al heel wat ruimtes ontdekt die ik straks wil verkennen. Het atrium op de Norwegian Prima ziet er indrukwekkend uit en zal een heel leuk design hebben. Het tilt het atrium dat we kennen van de vorige scheepsklasses duidelijk naar een hoger niveau.”

Restaurants

“Ocean Boulevard wordt prachtig met de mogelijkheid om te lunchen of dineren. Indische gerechten waren steeds mijn lieveling in het buffetrestaurant. Nu hebben we in de Indulge Food Market een echt Indisch restaurant met tandoori-ovens. Daar kijk ik naar uit. Wat mij tijdens het bezoek opviel, was de integratie van de Ocean Boulevard in de aanpalende binnenruimtes. Alles vloeit perfect in elkaar over. Als je bij warm weer buiten wandelt langs de sculptuurtuin of geniet van een zonsondergang stap je zo Los Lobos, de Indulge Food Market of andere restaurants binnen. Ook The Heaven ziet er spectaculair uit. En dan is er uiteraard het nieuwe hoofdrestaurant Hudson’s achteraan het schip met een 270 graden zicht op de oceaan,” gaat Bubolz verder.

Het concept van het hoofdrestaurant is geïnspireerd op de Compass Rose aan boord van de schepen van zusterrederij Regent Seven Seas Cruises. Het menu biedt niet alleen een bredere keuze aan gerechten, maar ook de mogelijkheid om naar wens gemaakte Italiaanse pastagerechten aan te vragen door een keuze aan deegwaren, saus en toppings te selecteren, waardoor er meer dan 24 maaltijdcombinaties mogelijk zijn. Het menu zal eveneens een selectie bevatten van de diverse specialiteitenrestaurants aan boord van het schip. Het nieuwe concept debuteert deze zomer op de Norwegian Prima en zal tegen 2023 worden uitgerold naar de rest van de NCL-vloot.

Premium contemporary

Voor Harry Sommer, CEO van Norwegian Cruise Line luidt Norwegian Prima een nieuw hoofdstuk in voor de rederij. “We hebben de jongste jaren doelbewust geïnvesteerd in kwaliteit en meer ruimte voor de gasten. Op onze nieuwe scheepsklasse nemen we deze elementen mee naar een hoger niveau op het vlak van materialen en meubelen. Ook ons budget voor voeding is de jongste jaren verdubbeld.”

Kevin Bubolz vult aan: “We hebben ons steeds gericht op een publiek dat zich bevindt aan de bovengrens van het eigentijdse cruiseproduct. In dit marktsegment willen wij de premiummaatschappij zijn. We gebruiken de ruimte die we ter beschikking hebben niet om die vol te stouwen met passagiers, maar om onze gasten meer voorzieningen en keuzes voor te stellen. Wij willen een kwaliteitsvol product zijn en deze nieuwe scheepsklasse biedt ons een mooie kans om dit op een nog meer overtuigende wijze te demonstreren.”

Die boodschap lijkt alvast een weg te vinden naar de reizigers. Volgens de Europese directeur zijn de Norwegian Prima en Norwegian Viva zeer goed onthaald. “Aan boord van onze 17 schepen hebben we al een zeer trouw publiek. Veel van deze vaste klanten staan steeds te popelen om een nieuw schip te ontdekken, zeker wanneer we spreken over een nieuwe scheepsklasse. De opening van de boekingen voor de Norwegian Prima zorgde dan ook voor een recordverkoop die het succes van de Norwegian Bliss overtrof. Daarnaast trokken we de aandacht van een nieuw publiek dat dit schip wil uitproberen. We zijn dan ook erg blij dat de Norwegian Viva, het eerste zusterschip van de Norwegian Prima, al in juni 2023 volgt.”

Entertainment

Gasten zullen op de Norwegian Prima kunnen genieten van spectaculaire voorzieningen zoals tien dekken hoge glijbanen en een go-kart track die zich uitstrekt over drie dekken en een kwart langer is dan op de Norwegian Encore. Op het vlak van het entertainment weet de maatschappij de reizigers al jaren te verleiden met spectaculaire shows. Dat wordt op de Prima-schepen niet anders. Voor het bezoek aan de werf vloog Norwegian Cruise Line de artiesten over naar Venetië om de media een preview te gunnen van de nieuwe shows.

De twee blikvangers worden ‘Noise Boys’, een spektakel rond tap dancing en human beatboxing, waarmee NCL inspeelt op het enorme succes van ‘Choir of Man’ en ‘The Donna Summer Musical’ die het verhaal vertelt van de Queen of the Disco. Deze meeslepende productie is een primeur op zee. Gasten worden een onderdeel van de show en kunnen dansen op medleys van de hits van Donna Summer. Kevin Bubolz: “Het transformatietheater wordt bijzonder interessant en kan drie verschillende configuraties aannemen. De Donna Summer Musical zal zich temidden het publiek afspelen. Op het einde van de show verdwijnen de 750 zitjes en wordt het geheel omgetoverd in een Las Vegas-disco met dansvloer en spectaculaire lichtshow.”

In een andere configuratie zal het theater veranderen in een levensgrote set waar gasten deelnemen aan enkele van de meest legendarische gameshows uit de jaren ’90 zoals ‘The Price is Right’, ‘Supermarket Sweep’ of ‘Beat the Clock’. Bubolz: “Het theater zal transformeren in een tv-studio en interactieve spelshowervaring. In een van de gameshows verandert de zaal in een grootschalige supermarkt en zullen deelnemende teams tijdens de spelshow met winkelkarren door de gangpaden racen. Ik ben zelf heel benieuwd naar het resultaat. Op de bestaande schepen hebben we al gameshows in het atrium. Die kennen heel wat bijval. Opnieuw tillen we dit product op Norwegian Prima naar een hoger niveau en maken daarbij gebruik van de vele technologische mogelijkheden van het theater.”

Norwegian Prima komt in augustus 2022 in de vaart met enkele reizen in Noord-Europa vanuit Reykjavik, Amsterdam en Kopenhagen. Daarna vaart het schip op een 12-daagse trans-Atlantische cruise van Southampton naar New York via de Schotse Shetland Islands, Halifax in Nova Scotia. In de herfst en winter 2022-2023 verzorgt Norwegian Prima verschillende cruises naar Bermuda en het Caraïbisch gebied vanaf New York, Galveston, Miami en Orlando, inclusief stops in Harvest Caye Belize en NCL’s particuliere eiland Great Stirrup Cay in de Bahama’s. Tijdens het zomerseizoen 2023 varen zowel Norwegian Prima als Norwegian Viva in Europa.

© foto’s en renderings Norwegian Cruise Line en Parezcruisecommunications

Klik hier voor meer nieuws