Eerste staal voor Carnival Jubilee

De Meyer Werft in het Duitse Papenburg heeft het eerste staal gesneden voor de Carnival Jubilee. De plechtigheid is een volgend event in het jubileumjaar voor Carnival Cruise Line die 50 jaar bestaat. “Het is onze verjaardag en het staalsnijden voor de Carnival Jubilee is een geweldige manier om de prestaties van de eerste 50 jaar van Carnival Cruise Line te eren en de opwinding die voor ons ligt te vieren”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. In tegenstelling tot de zusterschepen Mardi Gras en Carnival Celebration gebeurt de bouw van het derde Excel-vaartuig niet in Turku, maar op de Duitse vestiging van de Europese scheepsbouwer. Volgens managing director Jan Meyer illustreert dit gegeven de flexibiliteit van de Meyer Werft.

De rederij noemt de Carnival Jubilee een belangrijke aanvulling op het aanbod  vanuit Galveston, waar Carnival de marktleider is geworden voor de cruisemarkt in Texas. Het schip zal dezelfde opwindende ervaringen delen waarvan de gasten al genieten op de Mardi Gras, waaronder het bekroonde BOLT, de eerste achtbaan op zee. Daarnaast zal het vaartuig over een aantal unieke ontwerpelementen en voorzieningen beschikken.

Carnival Jubilee is het zusterschip van Mardi Gras die vanuit Port Canaveral vaart en er snel een van de meest populaire cruiseschepen is geworden, evenals Carnival Celebration die later dit jaar in Miami in de vaart komt. Schepen van de Excel-klasse draaien op een technologieplatform voor vloeibaar aardgas (LNG).

Carnival Jubilee biedt vanaf 18 november 2023 zevendaagse cruisevakanties aan in de West-Caraïbische Zee vanuit de haven van Galveston met tussenstops in Cozumel en Costa Maya in Mexico evenals Mahogany Bay (Isla Roatan) in Honduras. 

© foto Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws