Swan Hellenic wijzigt routes 2022-2023

Swan Hellenic kondigt een reeks wijzigingen aan voor zijn culturele expeditiecruises voor 2022-23. De aanpassingen zijn een reactie op zowel de tragische situatie in Oekraïne als de aanhoudende Covid-gerelateerde beperkingen in het Verre Oosten. Als gevolg hiervan vaart SH Minerva een nieuwe koers naar het noordelijk halfrond voor een geheroriënteerd poolseizoen, voorafgegaan door nieuwe  ontdekkingscruises in Groot-Brittannië die onvergetelijke landschappen en unieke culturen verkennen.

Het tweede speciaal gebouwde schip van de culturele expeditiecruisepionier, de vijfsterren SH Vega, zal in september de scheepswerf van Helsinki verlaten. Dit vaartuig zal rechtstreeks koers zetten naar Argentinië om zich bij zijn tweelingschip te voegen voor het Antarctische seizoen van 2022-2023, dat ongewijzigd blijft, met behoud van de routes die zo hoog werden geprezen tijdens de eerste cruises van SH Minerva. Alle nieuwe en herziene cruiseroutes worden in detail gepresenteerd op www.swanhellenic.com.

“Net als de cruise-industrie als geheel, hebben we snel gehandeld als reactie op de tragische situatie in Oekraïne”, zegt Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic. “Terwijl we onze gasten onze excuses aanbieden voor de teleurstelling die dit heeft veroorzaakt en dankbaar voor hun begrip, zijn we erg trots op de opwindende nieuwe routes en kansen die we voor hen hebben gecreëerd om te blijven zien wat anderen niet zien.”

De speciaal gebouwde schepen van Swan Hellenic hebben een elegant Scandi-design interieur, uitgebreide buitenruimtes en speciale expeditiefaciliteiten. SH Minerva en SH Vega, twee nieuwe 5-sterren Polar Code PC 5 expeditiecruiseschepen met ijsversterkte rompen, bieden elk plaats aan 152 gasten in 76 ruime suites en passagiershutten, de meeste met grote balkons. Begin 2023 komt er een iets groter PC 6-schip in de vaart dat 192 gasten huisvest in hetzelfde kenmerkende comfort en dezelfde stijl met 96 passagiershutten en suites.

De bemanningen omvatten telkens een team van 12 ervaren expeditiegidsen, deskundige sprekers en docenten, op een totale crew van respectievelijk 120 en 140 personen. Die bieden uitstekende personeel-tot-gast-verhoudingen om de hoogste normen van attente persoonlijke service te leveren.

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws