Oceania Vista: droom wordt stilaan werkelijkheid

Oceania Cruises heeft een video vrijgegeven over de tewaterlating van haar nieuwste schip Vista. Klik hier om de video te bekijken. Het boetiekschip voor 1.200 passagiers is in aanbouw op de Fincantieri-werf nabij Genua. Met de ruwbouw quasi afgewerkt, spitst de aandacht zich nu toe op de interieurs. Volgens de rederij zitten de werken op schema om Vista in het voorjaar van 2023 te lanceren.

Howard Sherman, President & CEO Oceania Cruises: “Meer dan vier jaar geleden plaatsten we het order en meer dan twee jaar geleden begon het staalsnijden voor het schip. Over een jaar zullen we de eerste gasten aan boord verwelkomen. Onze ideeën, plannen en dromen voor het nieuwe schip beginnen stilaan fysieke vormen aan te nemen.”

Vista maakt haar eerste reis van Rome naar Barcelona op 14 april 2023, gevolgd door twaalf Europese reizen. Daarna begint ze haar afvaarten vanuit de Verenigde Staten naar de Canadian Maritimes en New England, het Panamakanaal en het Caraïbisch gebied. Vista biedt plaats aan 1.200 gasten, die worden bediend door 800 bemanningsleden. Dit betekent twee bemanningsleden voor elke drie gasten. Het schip telt 12 eetgelegenheden, waarvan vier die volledig nieuw zijn voor Oceania Cruises en 8 bars en lounges. Met een oppervlakte van 26 m² zal het schip over de ruimste standaard passagiershutten op zee beschikken. Nieuw zijn de Conciërge Level veranda-passagiershutten voor alleenreizenden.

In ander Oceania-nieuws is Frank Del Rio Jr aangesteld als Chief Sales & Marketing Officer van de rederij. De zoon van Frank Del Rio, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings, wordt wereldwijd verantwoordelijk voor de verkoop- en marketingactiviteiten en leidt de teams in de kantoren in Miami, Southampton, Sydney en Sao Paulo. Frank Del Rio Jr is vertrouwd met de sales en marketing. Hij werkte van 2003 tot 2017 voor het cruiseconcern en was de jongste jaren actief binnen reisbedrijven als Go Next en Virtuoso Travel Network. Hij kent dan ook heel wat partners waarmee Oceania Cruises samenwerkt.

© foto Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws