Celebrity Cruises wil de betekenis van ‘all-inclusive’ in de reisindustrie veranderen

Celebrity Cruises erkent de noodzaak om de vertegenwoordiging van alle type reizigers in het marketingmateriaal te verbeteren. De rederij heeft zowel een nieuwe campagne als ‘s werelds eerste gratis te gebruiken ‘open source’ reisbeeldbibliotheek gecreëerd. De campagne en collectie ‘The All-Inclusive Photo Project’ (AIPP) hebben tot doel een beweging op gang te brengen, waarbij reisorganisaties worden opgeroepen om het gebrek aan diversiteit in beeldmateriaal voor reismarketing aan te pakken.

De nieuwe afbeeldingen bevatten het werk van veelgeprezen fotografen, waaronder Annie Leibovitz, zelf een pleitbezorger van de LGBTQ+-gemeenschap, Giles Duley, een Engelse documentairefotograaf en drievoudig geamputeerde, Naima Green, een zwarte, queer fotograaf uit New York en Jarrad Seng, een in Australië gevestigde fotograaf, filmmaker en creatief directeur van Maleisisch-Chinese afkomst. De collectie bevat onder meer modellen, muzikanten, atleten, artiesten, activisten en vluchtelingen uit ondervertegenwoordigde groepen die genieten van het gevarieerde aanbod op de schepen van Celebrity Cruises en de bezochte bestemmingen.

Celebrity Cruises zal tientallen afbeeldingen beschikbaar stellen via een open-source online bibliotheek die andere bedrijven kunnen gebruiken om hun meer inclusieve reismarketing op gang te trekken. “Al veel te lang betekende ‘all-inclusive’ in de reisindustrie dat alles op je vakantie in één prijs is inbegrepen. We wilden dit conventionele denken doorbreken door de uitdrukking door de lens van anderen te verbeelden”, aldus Celebrity Cruises President en CEO Lisa Lutoff-Perlo. “Wat Annie en alle getalenteerde artiesten die bij dit project betrokken zijn zo mooi hebben vastgelegd, is dat als vakanties echt de marketingnaam ‘all-inclusive’ willen waarmaken, ze moeten beginnen met het gebruik van afbeeldingen die alles omvatten.”

Lutoff-Perlo vervolgde: “We willen dat onze marketing – zoals bij alles wat we doen als cruisemaatschappij – representeert hoe de wereld eruitziet en wat we dagelijks op onze schepen ervaren: gasten en bemanningsleden uit alle lagen van de bevolking die samen werken en spelen om een ​​heel speciale omgeving aan boord te creëren.”

Katalysator

“Als wereldwijde merk hebben we een krachtig platform om als katalysator voor een positieve verandering te fungeren. We weten dat we meer moeten doen en hopen dat we anderen inspireren om met ons mee te gaan op deze belangrijke reis. Als collectieve reisindustrie kunnen we beginnen om reismarketing echt ‘all-inclusive’ te maken’, zegt Michael Scheiner, Chief Marketing Officer van Celebrity Cruises.

Celebrity Cruises zal begin april de AIPP-collectie lanceren als speciale merkreclamecampagne. Die volgt op een wereldwijde campagne die het merk afgelopen september introduceerde, genaamd ‘Journey WonderFULL’. Die markeerde een gedurfde nieuwe benadering  voor het luxereismerk en was de eerste grote stap om diversiteit en inclusiviteit te bevorderen in zijn eigen reismarketing.

Met een voorliefde om boven de normen uit te stijgen, is Celebrity Cruises al jaren een katalysator voor verandering in de sector met baanbrekende initiatieven. In 2015 lanceerde de maatschappij het initiatief om meer vrouwen aan te trekken tot de maritieme industrie, waar slechts 2% van de zeelieden vrouw was. Dat leidde tot de benoeming van de eerste Amerikaanse vrouwelijke kapitein Kate McCue, de eerste West-Afrikaanse vrouw die werkt op de brug van een cruiseschip en de recente aankondiging dat 32 procent van de brugofficieren bij Celebrity nu vrouwen zijn. De rederij omarmt ook het homohuwelijk op zee en houdt de grootste, jaarlijkse Pride Party op zee. Ze is tevens de eerste cruiserederij die 90 procent van het plastic voor eenmalig gebruik in haar vloot elimineert.

Meer info over het project en de fotobibliotheek op https://allinclusivephotoproject.com.

© foto Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws