Disney Wish verlaat de scheepswerf

De Disney Wish heeft woensdag de Meyer Werft in Papenburg verlaten en is begonnen aan haar ‘Conveyance’, een tocht over de rivier de Eems richting het Nederlandse Eemshaven en de Noordzee. Deze doorvaart is steeds een delicate operatie die heel precies moet worden uitgevoerd. Het schip moet immers door smalle brugdoorgangen varen. Voor een maximale maneuvreerbaarheid wordt het schip bovendien achterwaarts gesleept. In de loop van de nacht moet de Disney Wish Eemshaven bereiken. Behalve vaartesten op de Noordzee staan de volgende maanden nog heel wat interieurwerken op het programma.

Door de coronacrisis liep de bouw van de Disney Wish namelijk flinke vertraging op en werd de lancering al enkele keren opgeschoven. Het nieuwe Disney-schip komt nu pas op 14 juli in Port Canaveral in Florida in de vaart. Vanuit de haven van Orlando zal het schip cruises van drie en vier nachten aanbieden richting de Bahama’s en Castaway Cay, het particuliere eiland van de rederij.

Disney Wish is het eerste in een reeks van drie schepen die de Meyer Werft bouwt. Ze worden tevens de eerste schepen voor Disney Cruise Line die vloeibaar aardgas als hoofdbrandstof gebruiken. Disney Wish en haar zusterschepen die in 2024 en 2025 in de vaart komen bieden plaats aan 2.500 passagiers.

Bekijk foto’s van de Disney Wish.

© foto Meyer Werft

Klik hier voor meer nieuws