CDC schrapt Covid-waarschuwing voor cruisereizen

De Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC) schrappen alle Covid-waarschuwingen voor de cruise-industrie. Twee jaar lang heeft de overheidsdienst het reizen aan boord van een cruiseschip afgeraden wegens een te groot risico op een coronabesmetting.

De Cruise Lines International Association (CLA) juicht de nieuwe ontwikkeling toe. “Met het schrappen van de gezondheidsverklaring voor cruisen erkent de CDC de maatregelen die de cruiseschepen hanteren en begint zij voor het eerst sinds maart 2020 het speelveld te egaliseren tussen een cruiseschip en vergelijkbare locaties aan land. Vanaf het begin van de pandemie hebben de cruisemaatschappijen aangesloten bij CLIA prioriteit gegeven aan de gezondheid en veiligheid van hun gasten, bemanning en de gemeenschappen die ze bezoeken. De schepen hanteren vandaag gezondheidsmaatregelen die ongeëvenaard zijn in vrijwel elke andere commerciële omgeving.”

In een reactie noemt Guy Antorcha, President van Holland America Line de beslissing een belangrijke stap vooruit. “De verwijdering door de CDC van haar gezondheidsverklaring met betrekking tot cruisereizen is een belangrijke stap voorwaarts in de erkenning van het werk dat we hebben geleverd om onze gasten te beschermen. Bij Holland America Line blijven we gevaccineerde cruises uitvoeren en creëren we een veilige en gezonde omgeving voor onze gasten, onze teams en de gemeenschappen die we bedienen. Op die manier is cruisen een van de veiligste vormen van gezelligheid en reizen.”

Ook Tom McAlpin, CEO van Virgin Voyages is opgelucht. “Hoewel we denken dat dit lang op zich heeft laten wachten, zien we deze stap als een erkenning van al het harde werk dat deze sector heeft gedaan om ervoor te zorgen dat we de veiligste manier van reizen aanbieden. Het is verfrissend om te zien dat ze ons bijtreden waar we nu zijn, en duidelijk waar onze consumenten staan, gezien de grote stijging van de vraag die we hebben gezien.”

Klik hier voor meer nieuws