Viva One gedoopt in Dusseldorf

Viva Cruises heeft in Dusseldorf haar eerste nieuwbouwschip gelanceerd. Het vaartuig biedt plaats aan 176 passagiers, verdeeld over 88 buitenhutten. De standaardhutten meten 16 m². De meeste kajuiten beschikken over een Frans balkon. De suites (26 m²) hebben een balkon. Gasten genieten aan boord van een hoofdrestaurant en een bistro, een loungebar, een fitness- en wellnessinstituut en een zonnedek met ligbedden, bubbelbad en putting green. Reizen gebeurt in een uitgebreide all-inclusive formule. Die omvat alle maaltijden, snacks, een brede selectie alcoholische en niet-alcoholische dranken, minibar, fooien en wifi. Een 48-koppige bemanning staat in voor de bediening.

Viva One biedt cruises aan van vier tot zeven nachten vanuit onder meer Dusseldorf, Basel en Amsterdam. Viva One vaart stroomopwaarts op de Rijn en Moezel en stroomafwaarts richting Nederland en België. Het rivierschip zal ook Antwerpen bezoeken.

Viva One is het eerste nieuwbouwschip van de riviercruiserederij. De inrichting is eigentijdser dan de eerdere schepen van de maatschappij. Hiervoor werd vooral gebruik gemaakt van beige, bruine, grijze en blauwe tinten. De eerste reacties van de bezoekers zijn alvast positief. Zo omschreef Chris Ganseman van Footprints de Viva One op haar Facebookpagina alvast als een van de mooiste riviercruiseschepen die ze ooit heeft gezien. Bekijk hier de eerste foto’s van het rivierschip.

In het voorjaar van 2023 volgt het zusterschip Viva Two. De schepen luiden een nieuwe generatie hybride vaartuigen in die worden aangedreven door zwavelvrije brandstof. Aan boord werd geopteerd voor het maximaal gebruik van milieuvriendelijke materialen. Viva Cruises is eigendom van het Zwitserse Scylla AG. Een derde brand is Riviera River Cruises. Daarnaast biedt Viva Cruises voortaan ook expeditiecruises aan met de voormalige Bremen van Hapag Lloyd Cruises, omgedoopt tot MS Seaventure.

© foto’s Viva Cruises

Klik hier voor meer nieuws