Silver Dawn debuteert in Lissabon

Silversea Cruises heeft in Lissabon officieel haar 10de schip Silver Dawn gedoopt. Dat gebeurde in aanwezigheid van directieleden van de Royal Caribbean Group, Silversea Cruises en Fincantieri. Nilou Motamed, redacteur, smaakmaker en televisiepersoonlijkheid mocht als meter van het vaartuig de champagnefles laten knallen tegen de romp van het schip. Silver Dawn is een uiting van Silversea’s snelle expansie en het derde nieuwe schip van de cruisemaatschappij dat in de voorbije negen maanden werd gelanceerd.

“Het vieren van de naamgeving van Silver Dawn in Lissabon was een ongelooflijk trots moment voor alle betrokkenen”, aldus Jason Liberty, President en CEO van Royal Caribbean Group. “Silver Dawn is een juweel in de Silversea-vloot en toont de toewijding van de Royal Caribbean Group om de beste vakantiebelevenissen op een verantwoorde manier te brengen.”

Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises: “Silver Dawn is een evolutie van onze unieke kijk op luxe. Naast S.A.L.T., ons meeslepende culinaire programma, verrijkt Silver Dawn de reizen van gasten met Otium, ons nieuw wellnessprogramma, dat is geïnspireerd op de oude Romeinse levensstijl. Ik betuig mijn dank aan Jason Liberty en alle betrokkenen bij de Royal Caribbean Group, evenals het team van Silversea, Fincantieri en Captain Failla en zijn bemanning. Bovendien verwelkom ik Nilou Motamed met trots als meter van Silver Dawn.”

Nilou Motamed, een voor een Emmy genomineerde televisiepersoonlijkheid en voormalig hoofdredacteur van enkele van ‘s werelds toonaangevende culinaire magazines, waaronder Food & Wine en Epicurious, geeft al meer dan 20 jaar vorm aan het gesprek over eten en reizen. Ze is geboren in Iran, opgegroeid in Parijs en New York, spreekt vloeiend vier talen en gelooft dat “eten een eigen taal is, een taal waarin iedereen troost, mededogen en gemeenschap kan vinden.” Haar passie voor culinaire avonturen en verre keukens heeft een perfecte match gevonden in Silversea’s S.A.L.T.-programma.

“Opgroeien in meerdere landen heeft me geholpen te erkennen dat een van onze diepste gemeenschappelijke banden, waar we ook gaan, eten is. Zoals veel van Silversea’s gasten, koppel ik mijn culturele verkenningen altijd aan culinaire ontdekkingen. Daarom heb ik ervan genoten om de wereld te zien via het S.A.L.T.-programma van Silversea. Ik heb mijn carrière gewijd aan het vieren van authentieke, lokale keukens en culturen. Voor mij is niets meer de moeite waard dan contact te maken met mensen tijdens een gedeelde maaltijd.”

Silver Dawn is het derde en laatste schip in de populaire Muse-klasse van Silversea. Het meest waarneembare verschil tussen Silver Dawn en haar zusterschepen, Silver Muse en Silver Moon, is het nieuwe Otium wellness-programma dat gelanceerd wordt als een unieke innovatie. Het is het enige wellnessprogramma op zee met champagne, chocolade, gastronomische snacks en cocktails, op maat gemaakte in-suite ervaringen, een spa met Romeinse invloeden en een wellnessreis die zich door het hele schip uitstrekt.

Silver Dawn vertrok na de doopplechtigheid op haar inaugurele reis van Lissabon naar Barcelona. Het luxeschip vaart tot november in de Middellandse Zee en steekt vervolgens via de Canarische Eilanden de Atlantische Oceaan over naar de Caraïben en Midden-Amerika.

© foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws