MSC Cruises opent verkoop MSC Euribia

MSC Cruises heeft de verkoop geopend voor de MSC Euribia, het tweede schip met LNG-aandrijving van de maatschappij dat momenteel wordt gebouwd op de Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk. De lancering is gepland voor begin juni 2023. Het schip verzorgt tijdens zijn openingsseizoen weekcruises naar de Noorse fjorden vanuit het Duitse Kiel. Op het vaarschema staan de Geirangerfjord, Alesund en Flåm alsook Hellesylt in Denemarken.

MSC Euribia krijgt een duidelijk ander silhouet dan haar zusterschepen in de Meraviglia-Plus-klasse dankzij een exclusief kunstwerk op de scheepsromp. De rederij schreef onlangs een internationale ontwerpwedstrijd uit om een uniek artwork te creëren, geïnspireerd door de zee en haar belangrijke mariene ecosysteem. Het ontwerp moet de aandacht vestigen op de stappen die het bedrijf zet op weg naar een groenere toekomst.

De maatschappij ontving ontwerpen uit 59 landen wereldwijd. De laureaat is de Duitse kunstenaar Alex Flaemig. Hij krijgt de eer om met zijn kunstwerk de buitenkant van het schip te sieren. Het ontwerp #SaveTheSea toont de unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven en verweeft de kleuren van de logo’s van MSC Cruises en MSC Foundation met elkaar. Flaemig legt verder uit: “Ik wil ook tot uitdrukking brengen dat een intacte zee de basis is voor een gezond ecosysteem op het land. Ik benadruk dit met de weergave van vogels, insecten en bladeren en niet in de laatste plaats met de wereldbol. Het blijft voor mij belangrijk om mensen te inspireren en aan te moedigen om mee te doen.” De ontwerpen van de vijf finalisten zullen aan boord van het schip in een nieuwe galerij worden tentoongesteld. 

Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group: “Als antwoord op de toenemende behoefte om de oceaan te beschermen voor toekomstige generaties, hebben we het onze missie gemaakt om de schepen uit te rusten met de nieuwste en meest geavanceerde ecologische technologieën en oplossingen, waarvan MSC Euribia het beste van wat nu mogelijk is laat zien. De wedstrijd voor het rompontwerp van ons nieuwste LNG-schip werd uitgeschreven om ons te helpen onze niet aflatende inzet voor het milieu over te brengen terwijl dit schip de wereld rondvaart. Het ontwerp van Flaemig heeft deze boodschap van passie en toewijding voor het behoud van het mariene milieu en zijn complexe ecosysteem perfect samengevat en doet een krachtige oproep tot actie aan iedereen die dit schip ziet om de zeeën te redden.”

MSC Euribia wordt in 2023 het tweede MSC-cruiseschip met LNG-aandrijving. Vloeibaar aardgas speelt een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering en zal de CO2-uitstoot op de MSC Euribia met 25 procent verminderen in vergelijking met standaard brandstoffen, terwijl ook andere luchtemissies vrijwel geëlimineerd worden. Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar worden, zullen de emissies van de MSC Euribia verder worden teruggedrongen. MSC Cruises is ook actief betrokken bij verschillende projecten om deze technologieën te ontwikkelen en levensvatbaar te maken in samenwerking met regelgevende instanties, de academische wereld, scheepswerven en de industrie.

© rendering MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws