Swan Hellenic onthult Antarctica-seizoen 2022-2023

Swan Hellenic heeft haar culturele expeditiecruises voor het Antarctica-seizoen 2022-2023 aangekondigd. Het nieuwe seizoen zal de routes herhalen waarmee het iconische bedrijf afgelopen december zo succesvol terugkeerde naar de golven, terwijl het ook nieuwe vaarschema’s en meer keuzes toevoegt.

De maatschappij bezoekt Antarctica volgende winter namelijk met twee schepen. Zowel de SH Minerva als de SH Vega, het tweede speciaal ontworpen 5-sterrenschip van de culturele expeditiecruisepionier dat in september in de vaart komt, bezoeken het Zuidpoolgebied. Blikvangers zijn ‘Shackleton’s Discovery: Antarctica, South Georgia & The Falklands’, een 19-daagse ontdekkingsreis met vertrek uit Buenos Aires op 16 november 2022 en de 16- en 19-daagse rondreis naar het Antarctisch Schiereiland en Zuid-Georgia vanuit Ushuaia op respectievelijk 14 december 2022 en 19 januari 2023. De verschillende kortere maar even diepgaande culturele expeditiecruises omvatten 9, 10 en 11-daagse verkenningen van het Antarctisch Schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden. SH Vega vaart daarnaast twee volledig nieuwe 18-daagse routes met vertrek uit Buenos Aires en Ushuaia op respectievelijk 19 oktober en 5 november naar de Falklands, South Georgia en Antarctica.

“We zijn verheugd de routes te onthullen die onze experts hebben uitgewerkt voor het Antarctische seizoen 2022-2023”, aldus Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic. “De eminente docenten aan boord en ervaren expeditiegidsen die we hebben geselecteerd, zullen gasten belonen met een onvergetelijke ervaring van ontdekking, kijkend naar wat anderen niet doen. En onze liefhebbers van vroege vogels zullen nog eens extra beloond worden met zeer speciale besparingen om dit te vieren.”

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws