Royal Caribbean legt kiel Icon of the Seas

De bouw van Icon of the Seas van Royal Caribbean International heeft een cruciale mijlpaal bereikt in de aanloop tot haar debuut in de herfst van 2023. Op de Finse werf Meyer Turku vond de kielleggingsceremonie plaats in aanwezigheid van directieleden van Royal Caribbean en Meyer Turku. Deze plechtigheid markeert de start van de fysieke bouw van het revolutionaire schip.

Tijdens de kiellegging, een lange maritieme traditie, tilde een kraan van 3.000 ton een massief stalen blok op dat in het nieuwe scheepsdok werd geplaatst bovenop vers geslagen munten, die de scheepswerf en cruiselijn vertegenwoordigen. De munten zijn bedoeld om geluk te brengen tijdens de bouw. Ze zullen aan de kapitein en bemanning van Icon worden gegeven voordat het schip vertrekt.

“Vijf jaar geleden begonnen we te dromen van Icon of the Seas. Nu start de volgende fase van dit iconische avontuur”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Terwijl dit baanbrekende schip vorm krijgt, blijft de opwinding van gezinnen en reizigers, reisadviseurs en onze partners toenemen. Later dit jaar zullen we de line-up van primeurs en favorieten onthullen die vanaf de herfst van 2023 een nieuwe standaard zullen zetten voor vakanties.”

Icon of the Seas vaart over anderhalf jaar uit met de nieuwste innovaties en voorzieningen die de teams van Royal Caribbean hebben bedacht, ook op het vlak van milieu. Het eerste van drie Royal Caribbean-schepen van deze klasse zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), de minst vervuilende fossiele brandstof die momenteel beschikbaar is voor cruiseschepen. Door LNG te combineren met een reeks beproefde toepassingen van de cruisemaatschappij, zoals walstroomaansluiting en afvalwarmteterugwinningssystemen die overtollige energie hergebruiken om de activiteiten van het schip van stroom te voorzien, wordt Icon de volgende belangrijke stap in de reis van Royal Caribbean naar een toekomst met schone energie.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws