Celebrity Beyond loopt van stapel op Franse scheepswerf

Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire heeft Celebrity Beyond opgeleverd. De overdracht vond plaats in aanwezigheid van Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises, Jason Liberty, President en CEO van de Royal Caribbean Group, Kate McCue, de kapitein van de Celebrity Beyond en ingenieurs, architecten, ontwerpers, aannemers, scheepswerfmedewerkers en Celebrity-teams die bij de bouw waren betrokken. Het derde schip van de Edge Series komt op 27 april in Southampton officieel in de vaart.

“Vandaag vieren we de toekomst van reizen en de mogelijkheden ervan”, zei Jason Liberty. “Dit ongelooflijke schip toont onze toewijding om te investeren in de toekomst van de reissector en de scheepsbouwindustrie in Europa. We zijn het Chantiers de l’Atlantique-team, ons eigen nieuwbouw- en Celebrity Cruises-team, onze trouwe gasten en partners en iedereen die zijn tijd, middelen, creativiteit en loyaliteit heeft bijgedragen enorm dankbaar.” Volgens Lisa Lutoff-Perlo spreekt Celebrity Beyond een groeiende groep vakantiegangers aan die op zoek is naar nieuwe luxe-ervaringen die tegelijk gepersonaliseerd, moeiteloos en zinvol zijn. “Beyond leidt de cruise-industrie naar het volgende luxetijdperk.”

Celebrity Beyond bouwt verder op het succes van haar voorgangers Celebrity Edge en Celebrity Apex. Voor het derde schip in de reeks heeft de rederij de bestaande ruimtes heringericht en nieuwe voorzieningen toegevoegd. Nieuw zijn onder meer de terrasvormige, Marokkaans geïnspireerde Sunset Bar, het eerste restaurant op zee van Daniel Boulud, het Retreat Sun Deck met twee verdiepingen voor de gasten in de suites en de AquaClass Sky Suites. Het schip is ook 20 meter langer en telt 179 passagiershutten meer dan de eerdere schepen van de Edge Series.

Celebrity Beyond vertrekt op 27 april vanuit Southampton op haar eerste reis. Dat wordt een tiendaagse cruise in West-Europa die Bordeaux, Lissabon, Cadiz, Malaga, Palma de Mallorca en Barcelona aandoet. Het schip verzorgt vanaf mei in de Middellandse Zee routes van negen nachten naar de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en cruises van tien nachten naar de Griekse eilanden. In oktober steekt Celebrity Beyond de oceaan over richting Port Everglades voor haar wintercruises naar de Caraïben.

© foto’s Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws