SH Diana wordt naam derde schip Swan Hellenic

SH Diana is de naam van het derde en grootste expeditiecruiseschip van Swan Hellenic. Het vaartuig is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Helsinki, met meer dan de helft van de constructie al gemonteerd en op twee na alle blokken opgeleverd. De lancering is gepland voor het voorjaar van 2023.

Het nieuwe schip wordt volgens de rederij een poolexpeditieschip van de volgende generatie, ontworpen voor wereldwijde cruises met een sterke focus op gebieden op hoge breedtegraden. SH Diana zal beschikken over een 4,6 megawatt diesel-elektrisch hybride voortstuwingssysteem met selectieve katalytische reductie en een PC 6 ijsversterkte romp die volledig Safe Return to Port-gecertificeerd is. Hoewel het grootste schip in de Swan Hellenic-vloot, is het 125 m lange expeditieschip speciaal ontworpen voor wereldwijde cruises om de meest inspirerende en ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen.

SH Diana biedt panoramische vijfsterrenaccommodatie voor 192 gasten in 96 ruime passagiershutten en suites, de overgrote meerderheid met grote balkons, en wordt beheerd door een team van 141 bemanningsleden. De voorzieningen omvatten onder meer een zwembad, spa, panoramische sauna, fitnessruimte, bibliotheek, expeditielaboratorium en observatielounge voor lezingen. Gastronomische gerechten worden aangeboden in het panoramische restaurant, de clublounge, de bar bij het zwembad en via roomservice.

Daarnaast bouwt SH Diana voort op de uitstekende faciliteiten van haar zusterschepen, met een speciale multifunctionele ruimte naast de Observation Lounge, een privé-eetkamer voor speciale gelegenheden, meer suites en twee tenders die gasten tijdens expeditielandingen een comfortabel alternatief bieden voor Zodiacs. Expeditie-dagtochten zijn een centraal kenmerk van de programma’s die worden aangeboden, samen met kajakken, wandelen en andere activiteiten.

Toepasselijk genoemd naar de oude Romeinse godin van het licht, de maan, de jacht en de wildernis, zal SH Diana Swan Hellenic terugbrengen naar de roots van de maatschappij wanneer ze begin 2023 wordt gelanceerd en de Middellandse Zee en haar beroemde bezienswaardigheden uit de oudheid verkent.

© foto Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws