Norwegian Jewel vaart volgende winter vanuit Panama

Norwegian Jewel wordt volgende winter het eerste NCL-schip dat vaart vanuit Panama. De volledig gerenoveerde Norwegian Jewel wordt het 13de schip in de NCL-vloot van 17 schepen dat terug in de vaart komt. Ze vaart van mei tot september in Alaska en krijgt vanaf 24 november 2022 Panama als thuishaven. Voor NCL worden de Colón Cruise Terminal en Fuerte Amador Cruise Terminal Panama City voor het eerst aangedaan als thuishavens. Een extra voordeel is dat niet-Amerikaanse gasten op deze Caraïbische routes geen Amerikaans visum nodig hebben.

De eerste reis van Norwegian Jewel wordt een majestueus 12-daags avontuur langs de Zuid-Amerikaanse kust. Tijdens deze cruise bezoekt het schip negen opmerkelijke havens waaronder de historische stad Panama City waar het schip vertrekt. Hoogtepunten zijn onder meer een bezoek aan Puerto Quetzal, waar gasten op safari kunnen gaan door een van de grootste dierenparken in Guatemala en Las Caletas waar ze kunnen zwemmen met zeeleeuwen vanaf het tropische strand. Een andere bestemming op de reisroute is Puntarenas in Costa Rica, een schilderachtig havenstadje met veelkleurige huisjes en lokale markten. Ook kunnen reizigers een bezoek brengen aan Carara Tropical Rainforest om samen met een natuurgids exotische flora en fauna te verkennen.

Tot eind maart 2023 biedt Norwegian Jewel in totaal acht rondvaarten door het Panamakanaal aan, variërend van acht tot tien dagen. Die beginnen in Colón aan de Caraïbische kant van Panama en eindigen in Panama City (Fuerte Amador) aan de Pacifische kant van Panama, en omgekeerd. Daarnaast biedt het schip een selectie van 12-daagse herpositioneringsreizen aan die hun afvaarten beginnen of eindigen in Panama City.

Gasten kunnen op Norwegian Jewel genieten van heel wat voorzieningen waaronder avontuurlijke activiteiten in het buitensportcomplex en energieke Zumba- en Flywheel Sports-lessen. Daarnaast zijn er meerdere bars en lounges met een uniek thema zoals de Bliss Ultra Lounge waar gasten de hele nacht kunnen dansen. Norwegian Jewel met een capaciteit van 2.376 gasten (dubbele bezetting) biedt enkele van de grootste suites op zee met passagiershutten die geschikt zijn voor elke stijl en elk budget. Het schip beschikt over een Haven Deluxe Owner’s Suite met de meest luxueuze, goed uitgeruste accommodaties aan boord, inclusief een 24-uurs butlerservice.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws