Eerste staal voor zesde Oasis-schip Utopia of the Seas

Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire is in opdracht van Royal Caribbean International gestart met het staalsnijden voor Utopia of the Seas. Het zesde schip van de Oasis-klasse komt in het voorjaar van 2024 in de vaart en wordt tevens het eerste schip van de scheepsklasse, aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas).

Tijdens de ceremonie werd het eerste stuk staal gesneden om het begin te markeren van het dertig maanden durende bouwproces. De cruisemaatschappij onthulde tijdens de bijeenkomst ook de naam van het aanstaande Oasis-klasse schip: Utopia of the Seas. De overschakeling van traditionele fuel op vloeibaar aardgas noemt ze een gedurfde evolutie voor de klasse van schepen die de industrie meer dan tien jaar geleden veranderde.

“We zijn verheugd om te beginnen met de bouw van Utopia of the Seas”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Op het zesde Oasis Class-schip kunnen vakantiegangers zich verheugen op een vertrouwde combinatie van Royal Caribbean-ervaringen en vele gloednieuwe avonturen. Die hebben van de Oasis-klasse van schepen de ultieme vakantie voor gasten van alle leeftijden gemaakt en zullen dat blijven doen.”

De baanbrekende Oasis Class van Royal Caribbean herdefinieerde cruisen met de introductie van Oasis of the Seas in 2009. Tegenwoordig staan ​​deze schepen bekend als de ultieme vakanties voor gezinnen en reizigers van alle leeftijden. Met het recente debuut van Wonder of the Seas blijft de gerenommeerde klasse pushen wat mogelijk is met innovaties in elk aspect van de cruise-ervaring, van ongeëvenaarde voorzieningen tot origineel entertainment, en nu met een overgang naar schonere energie.

Met de introductie van het eerste LNG-aangedreven Oasis Class-schip, zet de cruiserederij nog een stap in de richting van een toekomst met schone energie nadat haar eerste LNG-schip, Icon of the Seas, in de herfst van 2023 debuteert. Het gebruik van de schoonste fossiele brandstof die beschikbaar is voor cruiseschepen van vandaag en extra milieuvriendelijke toepassingen aan boord van Utopia zullen de energie-efficiëntie verhogen en de uitstoot verder verminderen.

De aankondiging komt enkele weken voor de start van Wonder of the Seas in de Middellandse Zee. Het vijfde schip van de Oasis-klasse vaart vanaf 8 mei vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome). Bekijk hier de eerste foto’s van Wonder of the Seas.

Meer details over Utopia volgen in een later tijdstip van de constructie.

© foto Bernard Biger – Chantiers de l’Atlantique

Klik hier voor meer nieuws