Atlete Kristina Vogel doopt AIDAcosma in Hamburg

Onder het motto ‘De wereld wordt kleurrijker’ werd in het weekend de AIDAcosma gedoopt als onderdeel van een kleurrijke muziek- en lichtshow in de haven van Hamburg. Het tweede LNG-cruiseschip van AIDA Cruises werd gedoopt door elfvoudig wereldkampioen baanwielrennen, Kristina Vogel.

Onder begeleiding van kapitein Vincent Cofalka verlichtte Kristina Vogel een kleurrijke wereldbol op het Ocean Deck van AIDAcosma. Tegelijkertijd sloeg de doopfles tegen de romp van het schip. Cruisefans in heel Duitsland volgden de doop live op het AIDA-internet, op het AIDA YouTube-kanaal en aan boord van alle AIDA-schepen. Als onderdeel van de naamgevingsceremonie liet een spectaculaire lichtshow niet alleen het nieuwste lid van de AIDA-vloot schitteren. Van ver zichtbaar veranderde de avondlucht boven de Hanzestad in een zee van felle kleuren.

De muzikale stergast van de avond was dj Alle Farben. In lijn met het doopmotto ‘De wereld wordt kleurrijker’ trakteerde hij na de doopplechtigheid de circa 350 genodigden en 3.300 gasten van de aansluitende doopreis op een exclusief concert in het Theatrium van AIDAcosma. De viering eindigde kort voor middernacht toen AIDAcosma afscheid nam van de stad met een lichtshow tijdens haar doortocht langs de Hamburg Elbphilharmonie en de Landungsbrücken. De twee weken durende doopreis leidt het nieuwe vlaggenschip van de rederij naar Palma de Mallorca.

Van 23 april tot 29 oktober 2022 biedt AIDAcosma reizen aan vanuit Palma de Mallorca en Barcelona. Ook Firenze, Rome en Corsica staan ​op het programma tijdens de weekcruise ‘Mediterrane schatten’. In het najaar zet AIDAcosma koers naar haar zonnige winterverblijf in Dubai.

© foto’s AIDA Cruises – Franziska Krug/Getty Images

Klik hier voor meer nieuws