Holland America Line vaart als eerste weer vanuit Canada

Holland America Line vaart als eerste cruiserederij terug vanuit Canada. Na een onderbreking van meer dan twee jaar als gevolg van de wereldwijde Covid-19-pandemie en het feit dat Canada alle cruiseschepen op haar grondgebied verbood, kan de sector op de vooravond van het Alaska-seizoen de draad terug opnemen.

De Koningsdam liep afgelopen zaterdag Victoria in British Columbia aan en luidde daarmee de heropstart van de cruise-activiteiten in Canada in. Zondag beëindigde het schip zijn cruise in Vancouver, de thuishaven voor het zomerseizoen in Alaska. “We zijn verheugd de eerste cruisemaatschappij te zijn die na zo’n lange afwezigheid terugkeert naar Canada. De terugkeer was een ​​geweldig moment voor iedereen die van reizen houdt en voor zij die in Canada en Alaska voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van toerisme”, aldus Gus Antorcha, voorzitter van Holland America Line.

Holland America Line heeft volgens Antorcha een robuust schema van cruises die Canadese havens aan beide kusten verkennen met routes naar Alaska, Hawaï, de trans-Atlantische Oceaan en Canada/ New England. De aanloop van de Koningsdam in Victoria markeerde 905 dagen sinds een cruiseschip de haven had bezocht. Het bezoek was tevens de eerste aanloop voor het schip. Om de mijlpalen te markeren, waren Antorcha en lokale overheidsfunctionarissen aan boord in zowel Victoria als Vancouver.

Dit jaar bezoeken tijdens het cruiseseizoen in Alaska zes schepen van Holland America Line Victoria en Vancouver. In totaal zullen de vaartuigen tijdens 45 aanlopen in Victoria bijna 75.000 gasten naar de haven brengen. 76 cruises beginnen of eindigen in Vancouver. Zij zijn goed voor 140.000 gasten. Daarnaast bezoekt HAL de Canadese oostkust op haar cruises naar Canada en New England. Nieuw Statendam en Zaandam bezoeken tijdens vaarschema’s van 7 tot 24 dagen maar liefst 12 Canadese havens. Dit brengt het totaal voor 2022 op 141 cruises, 8 schepen en meer dan 250.000 gasten die Canada bezoeken.

De volgende weken lopen ook andere rederijen Canada opnieuw aan. De vraag naar cruises in Alaska is er na een afwezigheid van twee jaar bijzonder groot.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws