MSC Cruises positioneert Lirica in Athene

MSC Cruises vaart deze zomer voor het eerst met een schip vanuit Piraeus (Athene). De MSC Lirica verzorgt er tot oktober nieuwe weekcruises die Kusadasi in Turkije, Haifa in Israël en Limassol in Cyprus omvatten. De rederij gebruikt deze drie havens tevens voor interporting wat zal leiden tot een mix van nationaliteiten aan boord. In Griekenland bezoekt het vaartuig onder meer Rhodos en Santorini. In het najaar zal de Lirica op cruises van elf nachten ook nog diverse malen Heraklion in Kreta aanlopen. De Lirica zal dit zomerseizoen ruim 30 cruises vanuit Griekenland aanbieden.

Angelo Capurro, Executive Director van MSC Cruises zei: “Griekenland wordt deze zomer een belangrijke speler in ons cruiseprogramma voor de oostelijke Middellandse Zee waarbij gasten voor het eerst aan boord gaan in Piraeus. De haven is een basis voor MSC Lirica en wordt aangedaan door drie van onze andere schepen die varen naar verschillende delen van Griekenland. De luchthaven van Athene zal ook een belangrijke rol spelen met veel gasten die vanuit heel Europa en Noord-Amerika vliegen om zich aan te sluiten bij MSC Lirica en te genieten van een van de veiligste vakantie-opties die er zijn, terwijl ze een onvergetelijke tijd aan boord hebben.”

MSC Lirica is een van de kleinere schepen van de maatschappij met een maximale passagierscapaciteit van 2.679 gasten, verdeeld over 992 hutten en suites. Het schip beschikt over twee hoofdrestaurants, een buffet en de Kaito Sushi Bar. Het biedt tevens een ruime keuze aan lounges en bars, waaronder de glamoureuze Beverly Hills Bar en de traditionele Lord Nelson Pub in Engelse stijl. Voor gezinnen creëerde de rederij een kinderclub in samenwerking met Lego en Chicco, evenals een Doremi-spraypark en twee zwembaden plus een volledig activiteitenprogramma voor kinderen van alle leeftijden. De MSC Aurea Spa is een toevluchtsoord voor diegenen die willen ontspannen. Het Broadway Theatre stelt elke avond entertainment voor.

Behalve de MSC Lirica bezoeken nog drie schepen van de maatschappij Griekenland. MSC Armonia zal tijdens de zomermaanden wekelijks Piraeus aandoen en MSC Fantasia zal vanaf september 2022 cruises van 11 nachten uitvoeren naar de Griekse haven om Athene te bezoeken. De zomerafvaarten voor MSC Musica omvatten onder meer Katakolon voor Olympia, Heraklion en Santorini.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws