National Geographic Islander II vaart vanaf augustus in de Galapagos

Lindblad Expeditions-National Geographic heeft details onthuld van de National Geographic Islander II, de nieuwste toevoeging aan haar bekroonde vloot. Met slechts 48 gasten en de geest en ziel van een privéjacht, maakt de voormalige Crystal Esprit op 18 augustus 2022 haar inaugurele reis in de Galapagos. Het all-suiteschip zal het hele jaar door de eilandengroep bezoeken.

“Ik had het genoegen vorige week voor het eerst in de Galapagos te zijn en je kon de Lindblad-National Geographic-erfenis voelen op deze iconische eilanden, van de tweede generatie Galapagos-bemanning aan boord over het lokaal geteelde voedsel op tafel tot verhalen over de rol die we hebben gespeeld bij het ondersteunen van natuurbehoud in de archipel”, aldus Dolf Berle, President en CEO van Lindblad Expeditions. “Met de nieuwe National Geographic Islander II kunnen we voortbouwen op die erfenis en een nog grotere band met de Galapagos en zijn mensen bieden voor slechts 48 gasten.”

De elegante National Geographic Islander ll moet na een top-to-bottom refit de gastervaring naar een geheel nieuw niveau tillen. Reizigers worden er verwelkomd op teaken dekken die de binnen- en buitenruimtes sierlijk met elkaar verbinden, een goed uitgerust observatiedek, eetgelegenheden binnen en buiten, 26 lichte en luchtige suites en expeditievoorzieningen, waaronder een marina en een Science Hub. Het lab laat gasten kennismaken met de Lindblad-National Geographic-erfenis van ondersteuning van natuurbehoud en onderzoek. Twee Cabins for Conservation-suites zijn exclusief bestemd voor leden van de Galapagos-gemeenschap, lokale en internationale onderzoekers, verhalenvertellers en andere experts.

De opnieuw ontworpen Cove-lounge zal de verzamelplaats zijn voor pre-dinner recaps, zelfgemaakte cocktails en verrijkende presentaties. Dineren wordt aangeboden in het zopas uitgebreide al fresco Patio Café en het verfijnde Yacht Club Restaurant. Het doordachte eet- en drinkprogramma zal de vier regio’s van Ecuador belichten met lokaal geproduceerde ingrediënten. De National Geographic Islander II wordt aangekleed met kunstwerken en decors gemaakt door lokale kunstenaars en ambachtslui. Op die manier wil de rederij de diepe verbondenheid van Lindblad met de eilanden, Ecuador en haar inwoners vieren. National Geographic Islander II is ontworpen voor actieve verkenning en heeft een vloot van kajaks, stand-up paddleboards, een op maat gemaakte Zodiac met glazen bodem en een vloot van veelzijdige Mark V Zodiacs. Op die manier kan iedereen tegelijk op verkenning gaan.

Elk van de 26 suites is elegant ingericht en beschikt over grote ramen, converteerbare kingsize/twin bedden, sofa, marmeren bad, gevulde minibar, wifi, flatscreen-tv en ruime kasten. De vier Islander Suites, waarvan drie gloednieuw, beschikken over vier ramen, aparte woonkamers en badkamers met ligbad en regendouche. Het jacht beschikt eveneens over connecterende suites en accommodatie voor alleenreizenden en drie personen. De Santa Cruz Islander Suite kan worden gereserveerd als familiesuite met een aansluitende tweepersoonssuite.

De National Geographic Islander II is 85 meter lang en uitgerust met stabilisatoren. De refit van het schip voor de Galapagos omvat belangrijke milieu- en brandstofbesparende upgrades zoals minder buitenverlichting, speciale verf en gerecycleerd water uit nieuwe airconditioningsystemen.

© rendering Lindblad Expedtions-National Geographic

Klik hier voor meer nieuws