Emerald Azzurra start zomerprogramma in de Middellandse Zee

Na de oplevering van het schip, de herpositionering vanuit Azië en een kort programma op de Rode Zee verzorgt Emerald Azzurra vanaf heden haar zomerprogramma in de Middellandse Zee. Het jacht voor honderd gasten is het eerste in een reeks van twee baanbrekende zeeschepen die Emerald Cruises aan haar vloot toevoegt. Klik hier voor foto’s van het jacht.

Emerald Azzurra beschikt over 50 passagiershutten en suites. Meer dan 80 procent heeft een eigen balkon. Alle kajuiten zijn uitgerust met Missoni-handdoeken en ESPA-badproducten die eveneens te vinden zijn in de Elements Spa aan boord. Voor de inrichting van het vaartuig ging Emerald Cruises scheep met nog meer designmerken. Het zwembadterras is voorzien van Paola Lenti-ligbedden en Kettal-loungestoelen als aanvulling op het overloopzwembad met een weids uitzicht over de bezochte bestemmingen. De binnenruimtes zijn stijlvol ingericht. Zo is de Observational Lounge voorzien van een Dedon MBrace Wing-zetels en voetenbanken. Zelfs voor de gezelschapsspelen ging de rederij met L’Object scheep met een luxemerk.

Het jacht biedt een luxe cruise-ervaring naar havens die alleen toegankelijk zijn voor kleine schepen. Deze zomer zal de Emerald Azzurra bijvoorbeeld vaarschema’s voorstellen die Kotor, Sarandë (Albanië), Kerkira (Korfoe), Parga, Kefalonia en Itea (Delphi) omvatten voordat het schip het kanaal van Korinthe doorvaart.

Het op maat gemaakte schip beschikt over een verscheidenheid aan openbare ruimtes, waaronder een wellnesscentrum, compleet met Technogym-apparatuur en een infraroodsauna, de eerste op een jacht van dit formaat. Het marinaplatform biedt gasten gemakkelijke toegang tot watersporten. Het vaartuig heeft ook allerhande sportmateriaal aan boord waaronder Seabob-watertuigen en de allernieuwste elektrische fietsen van Gocycle.

Emerald Azzurra krijgt in februari 2023 het gezelschap van haar zusterschip Emerald Sakara. Dat jacht stelt routes voor naar de Seychellen, de Zwarte Zee en het Midden-Oosten. De afvaarten tijdens het eerste seizoen van de Sakara zijn nu al te boeken. De rederij wil ook onze regio bewerken en heeft haar team onlangs versterkt met Kay Sioen (ex AIDA en Costa Cruises) als Head of Sales Benelux & Continental Europe voor Emerald en Scenic Cruises.

Comfort en intimiteit

Ook vanuit ons land hebben enkele touroperators de voorbije dagen deelgenomen aan een testcruise. Jan Van Durme, sales & marketing Footprints Luxury Cruises, was na afloop heel enthousiast. “Emerald Azzurra biedt alle comfort van een klassiek cruiseschip, maar met de intimiteit van een rivierschip. Ze beweegt zich snel, meert vlot aan, bereikt de kleinste haven en brengt je zeer dicht bij de beleving van de zee om je heen. Bovenal verzekeren de moderne stabilisatoren een aangename tocht ook als de golven al eens wat onrustiger zijn.

Toegegeven, het ontwerp is vrij strak zoals je het van een modern jachtschip verwacht, zeker met de aquadynamische boeg. Toch is het een cruiseschip, maar met verrassend veel luxe aan boord. Zo is er ook het  marinaplatform zodat passagiers op zonnige bestemmingen direct vanaf het schip kunnen snorkelen, kajakken en paddleboarden.

De publieke ruimtes, zeker de Horizon Lounge & Bar, baden in lichte en neutrale kleuren met overwegend uitgekiende tinten van antraciet. De fluwelen tulpzetels en loungestoelen staan sierlijk opgesteld tussen de gespiegelde pilaren en plafondelementen. In de strakke receptie valt ons oog meteen op de 16‑inch MacBook Pro waarmee de check-in wordt uitgevoerd. Tja, modern & design dus.”

© foto Emerald Cruises

Klik hier voor meer nieuws