Voormalige oprichter Star Cruises hoopt op comeback Dream Cruises

Het zopas opgerichte Resorts World Cruises in Singapore wil Dream Cruises opnieuw opstarten. Dat meldt de media in de Aziatische stadstaat. De nieuwe brand is eigendom van de holding van de Maleisische zakenman Lim Kok Thay die destijds Star Cruises oprichtte. De rederij werd later omgedoopt tot Genting Cruise Line. Begin dit jaar legde Genting Hong Kong de boeken neer. Curatoren zoeken geïnteresseerden die onderdelen van het bedrijf waaronder Dream Cruises en Crystal Cruises willen overnemen. Zie ook artikel van dinsdag.

Media melden dat Lim, die tot januari voorzitter en CEO was van Genting Hong Kong, actief wil blijven in de cruise-industrie. Wat zijn eventuele plannen voor Dream Cruises zijn, is onduidelijk. Volgens sommige bronnen zou Lim Kok Thay de rederij in een afgeslankte versie weer tot leven willen brengen.

Anderzijds duiken berichten op die erop kunnen wijzen dat zijn project helemaal niet zo kleinschalig is. Zo heeft Lim bij de vereffenaars interesse getoond in de Global Dream. Dat 208.000 brutoton metende cruiseschip voor maximaal 9.500 passagiers ligt onafgewerkt bij MV Werften in Duitsland. Ook zou Lim aan boord van de Crystal Endeavor zijn geweest. Het schip is intussen teruggekeerd uit Zuid-Amerika en ligt voor anker buiten Gibraltar.

© foto Dream Cruises

Klik hier voor meer nieuws