Werken uitrusting Seabourn Pursuit van start

Seabourn viert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van de Seabourn Pursuit. De romp van het expeditieschip begon op 15 april aan een reis van 1.200 zeemijl naar Genua waar de T. Mariotti-scheepswerf instaat voor de afwerking. Het tweede ultraluxe, speciaal gebouwde expeditieschip van Seabourn komt in maart 2023 in de vaart.

Seabourn Pursuit is in aanbouw op de CIMAR-scheepswerf in San Giorgio di Nogaro aan de Golf van Triest en al uitgerust met motoren, generatoren en machinekamers. De romp van het vaartuig wordt nu helemaal rond Italië naar Genua gesleept waar T. Mariotti instaat voor de afwerking. “Dit is zo’n opwindende mijlpaal, want dit betekent dat we een stap dichter bij de voltooiing van Seabourn Pursuit zijn”, aldus Josh Leibowitz, president van Seabourn. “Ik ben iedereen dankbaar die zo hard heeft gewerkt om dit punt te bereiken en ik kijk ernaar uit om haar de komende maanden meer tot leven te zien komen als ze deze volgende fase van het bouwproces ingaat.”

Seabourn Pursuit wordt ontworpen en gebouwd volgens de PC6 Polar Class-normen. Ze zal een overvloed aan moderne hardware en technologie bevatten die een wereldwijde inzet mogelijk maken. Met haar apparatuur van wereldklasse zal het vaartuig bovendien het breedste scala aan expeditie-activiteiten kunnen aanbieden onder leiding van een deskundig team van 26 wetenschappers, natuuronderzoekers en andere experten. Het schip biedt gratis uitstappen aan zoals Zodiac-cruises, wandelingen, natuurwandelingen, duiken en snorkelen. Daarnaast kunnen gasten deelnemen aan optionele excursies aan wal en Seabourn Expeditions met kajakken en twee op maat gemaakte duikboten op geselecteerde bestemmingen. Deze ervaringen bieden close-ups van dieren in het wild en natuurlijke landschappen, evenals een onvergetelijke intimiteit met de onderwaterwonderen van de oceaan.

Seabourn Pursuit volgt op de Seabourn Venture die deze zomer in Noord-Europa in de vaart komt. Venture start haar programma in Arctische wateren. Via Canada, de Caraïben en de westkust van Zuid-Amerika vaart het expeditieschip vervolgens naar Antarctica. De lancering van de Seabourn Pursuit staat gepland voor maart 2023. Ook zij begint haar inaugurele seizoen in Noordelijke wateren met de klemtoon op IJsland, Groenland en het Canadese Noordpoolgebied. Het hoogtepunt wordt een Noorwest Passage tussen Groenland en Alaska.

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws