MSC Cruises doopt Seascape in New York

MSC Seascape moet op 7 december de ster van de New Yorkse skyline worden. Die dag zal Sophia Loren haar 18de MSC-schip dopen aan de Manhattan Cruise Terminal. Als doopmeter geeft ze de aftrap van het inaugurele seizoen van MSC Seascape in de VS en het Caraïbisch gebied. Het event onderstreept ook dat New York City een nieuwe thuishaven wordt voor MSC Cruises. De naamgevingsceremonie brengt de kenmerkende Europese stijl en glamour van MSC Cruises naar de Big Apple en zal worden bijgewoond door lokale hoogwaardigheidsbekleders, belangrijke partners, topreisadviseurs, media van over de hele wereld, beroemdheden en internationale artiesten.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division van MSC Group: “We zijn bijzonder verheugd om deze gedenkwaardige mijlpaal te vieren in New York City, die een speciale plaats inneemt in de geschiedenis van onze groep. Nu MSC Mediterranean Shipping Company de leiding heeft over de containerscheepvaartsector, zowel wereldwijd als in Noord-Amerika, groeit MSC Cruises uit tot een belangrijke speler in de Amerikaanse cruise-industrie. Nadat we een betekenisvolle operatie hebben ontwikkeld vanuit Zuid-Florida, werken we nu aan een grote strategische uitbreiding langs de oostkust en zullen in 2023 het hele jaar door cruises vanuit New York lanceren. We konden geen betere manier bedenken om zo’n belangrijke mijlpaal te vieren, dan met de naamgevingsceremonie voor ons nieuwste vlaggenschip MSC Seascape in deze prachtige stad die al meer dan drie decennia een belangrijk knooppunt is voor de MSC Group.”

MSC Seascape wordt het eerste schip van de cruisemaatschappij dat in New York wordt gedoopt. De maatschappij noemt het event een weerspiegeling van de toewijding van MSC Cruises aan de Noord-Amerikaanse cruisemarkt. De rederij zal met de MSC Meraviglia vanaf april 2023 het hele jaar door cruises aanbieden vanaf de Brooklyn Cruise Terminal. MSC Seascape vaart onmiddellijk na de ceremonie naar Miami voor een eerste seizoen in het Caraïbisch gebied.

MSC Seascape biedt twee verschillende routes van zeven nachten aan vanuit PortMiami. In de Oostelijke Caraïben bezoekt het schip Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau in de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. De route naar de Westelijke Caraïben omvat Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica.

MSC Seascape beschikt over 2.270 hutten met 12 types van suites en passagierskajuiten met balkon, inclusief de iconische achtersuites op alle Seaside-klasse schepen. De  MSC Yacht Club is de grootste en meest luxueuze in de vloot van MSC Cruises, met 32.000 vierkante meter aan ruimte met een prachtig uitzicht op de oceaan vanaf de voorkant van het schip. Gasten genieten op de Seascape van 11 eetgelegenheden plus 19 bars en lounges, met veel mogelijkheden om ‘al fresco’ te dineren en drinken, zes zwembaden, waaronder een overloopzwembad op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan.  Andere blikvangers zijn de  1.772 meter lange promenade aan het water en de Brug der Zichten met glazen vloer op dek 16.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws