Oceania Cruises opent volledig programma 2024

Na de Wereldcruise en de Grand Voyages heeft Oceania Cruises tijdens een webinar nu ook haar exotische collectie en programma voor Europa en Noord-Amerika in 2024 voorgesteld. Bij die gelegenheid ging Christine van Leeuwen, Business Development Manager Benelux bij Oceania Cruises dieper in op de recente ontwikkelingen binnen de boetiekrederij die ze samenvat als ‘groter, beter en langer’.

“We zien enorm veel vraag naar grotere hutten. Dat betekent dat de suites sneller zijn uitverkocht. Mensen hebben twee jaar lang niet kunnen reizen en trakteren zichzelf op een mooie suite. We zien ook dat we ontdekt worden door nieuwe gasten. Er is meer vraag naar kleinere schepen. Klanten die voorheen met mooie premium-schepen reisden, gaan nu op zoek naar een iets kleiner vaartuig en komen dan bij Oceania terecht. Met het woord ‘langer’ bedoelen we dat we veel vraag zien naar langere cruises. Dat merken we aan het succes van onze Grand Voyages en wereldcruise 2024 die we recent hebben gelanceerd. We hebben ook een groot aanbod aan Grand Voyages in Europa voor mensen die niet ver van huis willen cruisen, maar wel langer op reis willen. Daar spelen we zeker op in met ons seizoen 2024.”

Voor van Leeuwen is Oceania Cruises vandaag beter dan ooit. De rederij heeft de afgelopen tijd enorm veel vernieuwingen toegepast, vooral onder de OceaniaNEXT-noemer. De R-schepen zijn volledig vernieuwd met designermeubilair. De Riviera en Marina worden eind 2022 en 2023 volledig heringericht.  “We hebben nieuwe menu’s en lanceerden nieuwe wijnproeverijen met fantastische wijnen uit Californië, het Middellandse Zeegebied en het zuidelijk halfrond. We hebben onze In-Room Dining-selectie fors uitgebreid en introduceerden nieuwe Chef’s Market Dinners met lokale producten voor het Terrace Café op het achterdek. Ons aanbod aan excursies breidde uit met twee series: Go Green en Beyond Blueprints. Er zijn meer dan 150 Go Green-tours over de hele wereld die de gasten toelaten in contact te komen met de bewoners en bedrijven en te leren hoe zij werken aan het behoud en de duurzaamheid van hun omgeving. De Beyond Blueprint-tours bieden een zeldzame blik achter de schermen van iconische, architectonische monumenten. We hebben op dit ogenblik tien dergelijke tours in Europa en zijn volop bezig bijkomende tours te ontwikkelen voor de rest van de wereld.

Verder lanceren we eind september solohutten op onze R-schepen . Alleenreizenden betalen voor deze kajuiten slechts een toeslag van 60 in plaats van de standaard 100 procent. Tot slot komt over iets minder dan een jaar het eerste schip van de Allura-klasse in de vaart. De Vista vertrekt op 14 april 2023 op haar maiden reis tussen Rome en Barcelona. Voor de eerste afvaart zijn nog maar enkele hutten beschikbaar.”

Europe en Noord-Amerika

Het winterseizoen 2023-2024 en de zomer 2024 in Europa en Noord-Amerika omvat 350 routes van 7 tot bijna 100 dagen naar meer dan 250 bestemmingen wereldwijd. Twee derde van deze cruises omvat overnachtingen op bestemmingen. Verder biedt elke route een mix van kleine en grote havens. Van Leeuwen: “We hebben langere verblijven in de havens en meer late night-afvaarten. Dan bedoel ik dat we gemiddeld 30 tot 50 procent langer in de haven doorbrengen dan een premium-cruisemaatschappij.”

Naar aanleiding van de wereldcruise 2024 zag Oceania een grote vraag naar Grand Voyages. Daarom kunnen de klanten in dit nieuwe programma kiezen uit 130 Grand Voyages. “Als bestemmingsspecialist hebben de gasten bij ons allerlei mogelijkheden om zich onder te dompelen op de bestemmingen. We bieden onder meer traditionele excursies, tochten in kleine groepen, avondexcursies, Go Local-tours, wellness-tours en Culinary Discovery Tours rond food & wine.”

In de Middellandse Zee presenteert Oceania Cruises 83 unieke vaarschema’s van 7 tot 59 nachten met zes schepen inclusief het vlaggenschip Vista. De Grand Voyages bevatten overnights in onder meer Istanbul, Haifa, Lissabon alsook Bordeaux en Sevilla waar de schepen tot in het centrum varen. Er zijn cruises die starten of eindigen in Istanbul, Rome, Valletta, Santa Cruz de Tenerife, Triest (Venetië), Monte-Carlo, Barcelona, Amsterdam en Londen. Een nieuwe bestemming is Taranto in Zuid-Italië. Alle afvaarten kunnen bovendien worden verlengd met landtours.

In Noord-Europa omvat het aanbod 62 vaarschema’s van 9 tot 51 nachten met vier schepen en overnachtingen in Oslo, Reykjavik, Edinburg, Kopenhagen en Stockholm. Nieuwe bestemmingen zijn Shannon in Ierland, Szczecin in Polen evenals Heimaey, Djupivogur en Seydisfjordur in IJsland die aan bod komen tijdens een eenmalige tiennachtencruise.

Ook Alaska is volgens van Leeuwen altijd zeer geliefd. Gasten kunnen er tussen mei en september deelnemen aan cruises van 7 tot 20 nachten. “De Regatta voor 684 passagiers is het perfecte schip om Alaska te ontdekken. We kunnen er kleine havens aandoen zoals Homer, Prince Rupert, Wrangell en Kodiak. Reizen starten in Seattle, Seward, Vancouver en Los Angeles. Er zijn tours naar Denali en met de Rocky Mountaineer. Canada/New England komen in het najaar aan bod op reizen van 7 tot 36 dagen met klassieke bestemmingen en boetiekhavens als Gaspé en Sept-Îles.

Exotics

Vijf schepen, inclusief de Vista, varen in de winter van 2023-2024 in het Caraïbisch gebied met cruises van 7 tot 70 nachten met overnachtingen in onder meer Cartagena, Hamilton, Panama City, San Francisco en Lima. Helemaal nieuw zijn Kingston in Jamaica en Gatun Lake in Panama. Het Panamakanaal wordt bediend op negen unieke routes.

In de Stille Zuidzee en Australië/Nieuw-Zeeland stellen twee schepen 21 nieuwe vaarschema’s voor. Een derde schip doet dit werelddeel aan tijdens haar wereldcruise. Langere ontdekkingen kunnen op Grand Voyages van 31 tot 77 nachten. Ook hier zijn er overnights in onder meer Perth, Melbourne, Brisbane, Auckland, Sydney en op de langere routes eveneens in Singapore, Bali, Papeete en Bora Bora.

In Zuid-Amerika vaart de Marina van november 2023 tot maart 2024 routes van 10 tot 51 nachten. Het schip bezoekt niet alleen markante havens als Santiago, Buenos Aires en Rio de Janeiro, maar ook bucket list-bestemmingen als Machu Picchu op een meerdaagse landtour en Antarctica tijdens een scenische cruise. Passagiers kunnen er niet aan wal gaan. Verder zijn er overnight stays in Panama City, Lima en Manaus tijdens een cruise op de Amazone. Nieuwe havens zijn Sao Francisco do Sul in Brazilië en Castro (Chiloé Island) in Chili.

In Azië en Afrika tot slot bieden vier schepen tijdens onze winter samen 38 unieke reizen van 11 tot 21 nachten. Op het programma staan onder meer overnachtingen in Kyoto, Shanghai, Hongkong, Hanoi, Saigon en Bangkok. Nieuwe bestemmingen zijn Beppu en Kumamoto (Japan) en Coron (Filipijnen).

Alle afvaarten zijn vanaf 27 april te vinden op de website of klik hier voor de brochure. De boekingen openen een week later op 4 mei. Reisagenten kunnen tot 2 mei klanten pré-registreren. Dit is zeker interessant voor unieke, eenmalige routes die snel zijn uitverkocht. Voor reizigers die meer info wensen, organiseert Oceania Cruises op 28 april om 17 uur een webinar over haar programma 2024. Registreren doe je via deze link.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws