Norwegian Cruise Line Holdings wil einde broeikasgassen tegen 2050

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd die Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises exploiteert, streeft tegen 2050 een net zero-uitstoot na. De cruisegroep ontwikkelt op korte termijn de reductiedoelstellingen op het gebied van broeikasgassen om het pad naar net zero te ondersteunen. Daarnaast heeft het bedrijf haar eerste task force met klimaat gerelateerde financiële onthullingen gepubliceerd.

“Het nastreven van net zero zal een van de meest bepalende reizen zijn die Norwegian Cruise Line Holdings Ltd onderneemt. De omvang van onze net zero-ambitie overspant de hele waardeketen, omdat we ernaar streven onze belangrijkste partners, inclusief ons uitgebreide netwerk van wereldwijde leveranciers samen met ons op deze reis mee te nemen,” zegt Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings. “Hoewel we erkennen dat het pad complex zal zijn en een goede samenwerking, technologie en innovatie vereist is, zijn wij toegewijd om ons steentje bij te dragen aan de transitie naar een koolstofarme economie.”

De nieuwe klimaatinitiatieven van Norwegian Cruise Line Holdings verbreden en versterken de bestaande strategie. Ze zijn gecentreerd rond drie belangrijke aandachtsgebieden: het verminderen van de koolstofintensiteit, het investeren in technologie alsook het verkennen van alternatieve brandstoffen en het implementeren van een vrijwillig CO2-compensatieprogramma. NCLH is continu op zoek naar en aan het investeren in mogelijkheden om emissies te verminderen, zowel binnen de vloot als daarbuiten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met haar partners om de beste praktijken te identificeren en de inspanningen voor decarbonisatie te versnellen.

Vorig jaar heeft de groep toegezegd om 3 miljoen ton koolstofdioxide-equivalent compensaties te kopen als meetbare maatregel om de decarbonisatie-kloven op korte termijn aan te pakken terwijl het bedrijf langetermijnoplossingen onderzoekt. De voornaamste drijfveer om de net zero-ambitie te bereiken, is de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen samen met de bijbehorende, cruciale infrastructuur op de bestemmingen over de hele wereld om het gebruik van deze brandstoffen te ondersteunen. NCLH zet zich in om samen te werken, onderzoek te doen en discussies te stimuleren om een ​​geschikt alternatief te vinden voor brandstofbronnen.

De groep heeft recent haar inaugurele TCFD-rapport uitgebracht. Als onderdeel van dit proces hebben teams in de hele organisatie uitgebreide klimaatrisico-screenings uitgevoerd en prioritaire klimaatgerelateerde risico’s geïdentificeerd. Vervolgens is er een scenarioanalyse uitgevoerd om de impact van de zeespiegelstijging en de kosten van koolstof te meten. Met behulp van de resultaten worden de management- en strategische planningsprocessen aangepast op basis van de uitdagingen van klimaatverandering.

© foto NCLH

Klik hier voor meer nieuws