Celebrity Beyond klaar voor eerste gasten

Vanavond, woensdag, vertrekt Celebrity Beyond in Southampton op haar eerste betalende cruise richting Barcelona. Volgens CEO Lisa Lutoff-Perlo gaat het schip verder dan wat Celebrity Cruises met de Edge Series aanvankelijk voor ogen had en tilt ze alle elementen van deze scheepsklasse naar een hoger niveau. De naam ‘Celebrity Beyond’ is dan ook meer dan toepasselijk voor het nieuwe vlaggenschip van Celebrity Cruises.

Voor Lisa Lutoff-Perlo ligt de magie van Celebrity Cruises in de combinatie van de schepen, de dienstverlening, de bestemmingen, de gastronomie en de wellness. De rederij wil een ontspannen en toegankelijk luxeproduct zijn voor alle smaken. In die zin moeten reizigers volgens de CEO het idee uit hun hoofd zetten dat een cruise met Celebrity Cruises niet aan hen is besteed. “Iedereen moet zich welkom voelen aan boord.”

Celebrity Beyond is 21 meter langer dan haar voorgangers, kan 3.260 gasten ontvangen in een dubbele bezetting en telt 179 hutten en suites meer dan Celebrity Edge en Celebrity Apex. Niettegenstaande de extra passagierscapaciteit voelt Beyond ruimer dan de eerdere schepen in deze klasse. In de Retreat bijvoorbeeld steeg het aantal suites van 178 tot 198 door de introductie van twintig AquaClass Sky Suites. Het Retreat Sundeck is evenwel 40 procent groter en strekt zich uit over twee dekken, terwijl het suiterestaurant Luminae zelfs 45 procent meer ruimte omvat. Ook op andere locaties zoals op het Resort Deck is er meer plaats om de gasten te ontvangen.

De extra lengte en het bijkomende dek hebben de rederij ook toegelaten enkele nieuwe voorzieningen toe te voegen en bestaande uit te breiden. Bij de bars en lounges kreeg de verruimde Sunset Bar een Marokkaans geïnspireerde inrichting en terrassen op diverse niveaus. Nieuw is de Craft Social Bar met een selectie bieren van het vat. De World Class Bar die succes oogstte op de Solstice Class vindt voor het een stek op de Edge Series. Het aanbod aan restaurants breidde uit met Le Voyage, het eerste gastronomische restaurant op zee van Michel Boulud, Michelin-chef en Global Culinary Ambassador van de rederij. Een reservatie kost er 75 USD per persoon. Voor het degustatiemenu betaal je 125 USD en voor de Chef’s Table 139 USD. Celebrity Beyond telt maar liefst 32 eet- en drankgelegenheden waaronder 14 bars, 8 specialiteitenrestaurants, 2 private restaurants, 4 hoofdrestaurants en nog eens 4 andere die in de prijs van de cruise zijn inbegrepen. Bekijk meer foto’s van het schip.

Diversiteit

Met Celebrity Beyond gaat de rederij verder op het pad van de diversiteit. Lisa Lutoff-Perlo wil sinds haar aantreden meer vrouwen aan boord van de schepen van de maatschappij zien. In acht jaar tijd steeg het aantal vrouwelijke brugofficieren van 5 tot 32 procent. Bij Celebrity werken nu al 70 vrouwelijke officieren op de scheepsbruggen. De crew aan boord van Celebrity Beyond bestaat voor 45 procent uit vrouwelijke bemanningsleden.

Kapitein van het cruiseschip is Kate McCue. Zij is sinds 2015 de enige Amerikaanse kapitein van een cruiseschip en de eerste kapitein die een nieuw schip mocht in de vaart brengen. “Ik was heel emotioneel toen we met Celebrity Beyond de werf verlieten. Het was net alsof je kind werd geboren.” Voor Captain Kate is sociale media een heel krachtige tool om vrouwen te overtuigen om te kiezen voor een loopbaan in de maritieme sector. “Bijna dagelijks hoor ik mensen zeggen dat ze zich niet realiseerden dat er voor vrouwen zoveel carrièremogelijkheden zijn op een cruiseschip.” Diversiteit gaat bij Celebrity Cruises verder dan de gender-gelijkheid. De rederij lanceerde onlangs een campagne waarin ze pleit voor een meer inclusieve reismarketing waarin alle groepen van de bevolking aan bod komen.

Optimisme voor toekomst

De directie sprak zich op de lancering van Celebrity Beyond ook optimistisch uit over de toekomst. CEO Lisa Lutoff-Perlo. “De mensen hebben de voorbije twee jaar meerdere reizen verloren. Ze willen weer op vakantie en de Covid-pandemie achter zich laten. De landen schrappen de reisbeperkingen en de vliegtuigen zitten weer vol. 2022 ziet er zeer goed uit en ik ben optimistisch dat 2023 weer een jaar wordt als vóór de Covid-crisis. We zien sinds de heropstart aan boord van de schepen ook meer leeftijdsgroepen en mensen die nooit eerder voet op een cruiseschip hadden gezet.”

Celebrity Beyond verzorgt vanaf mei in de Middellandse Zee routes van negen nachten naar de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en cruises van tien nachten naar de Griekse eilanden. In oktober steekt het cruiseschip dan de Atlantische Oceaan over richting Fort Lauderdale voor zijn wintercruises in de Caraïben. Met de introductie van het nieuwe eenheid varen deze zomer voor het eerst drie schepen van de Edge Series in Europa. Celebrity Beyond krijgt in de Middellandse Zee het gezelschap van Celebrity Edge. Celebrity Apex vaart van mei tot september vanuit Amsterdam.

© foto’s Celebrity Cruises en ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws