Azamara Onward meert af in Monaco voor doop

Azamara, de leider in Destination Immersion-ervaringen, introduceert aanstaande maandag haar nieuwste schip, Azamara Onward, met een doopreis van Monte Carlo naar Venetië. Het inaugurele seizoen van het schip zal reizigers naar het hart van de Middellandse Zee brengen, de verborgen juweeltjes ervan verkennen en gasten dichter bij de ware cultuur brengen van elke bestemming die ze bezoeken. Het zusterschip van de Azamara Journey, Azamara Pursuit en Azamara Quest biedt gasten nieuwe toevoegingen aan de locaties aan boord en luxe winkelruimtes, evenals vernieuwde accommodaties en entertainmentopties. De rederij investeerde circa 60 miljoen euro in de renovatie van het voormalige Princess-schip. Bekijk hier de foto’s.

“Dit is een spannende tijd voor Azamara en we zijn verheugd gasten te mogen verwelkomen op ons nieuwe schip”, zegt Carol Cabezas, president van Azamara. “Onderdompeling in de bestemming is altijd onze belangrijkste prioriteit geweest. We zijn verheugd om inspiratie uit de Middellandse Zee en daarbuiten te brengen in ons aanbod om de gasten in contact te brengen met de cultuur van elke haven, zelfs terwijl we op zee zijn.” 

Nieuw voor de Azamara-familie, en exclusief voor Azamara Onward, is de Atlas Bar. Deze bar op dek 7 waar zich op de andere schepen de bibliotheek bevindt, brengt een uniek concept aan boord en biedt innovatieve ambachtelijke cocktails die zijn gemaakt met behulp van de nieuwste technieken, van rookkoepels tot nitro-infusies. Vers geperste sappen en handgemaakte siropen verheffen de smaken van de samengestelde lijst met cocktails, waaronder de Grand Bazaar, London Fog Martini en Tuscany Delight. Terwijl trendy, luxe cocktails centraal staan ​​in de Atlas Bar, kunnen gasten ook genieten van een premiummenu met kleine schotels die warm en koud worden geserveerd, waaronder tartaar van rundvlees met kaviaar en geschaafde truffel of crudo van gerookte kreeft.

In samenwerking met Starboard Cruise Services werd verder het winkelgedeelte van het schip  aangepast en stellen de shops een assortiment resortkleding en reisaccessoires voor, samen met lokale, handgemaakte ambachtelijke vondsten. Het retailprogramma zal tijdens het inaugurele seizoen in de Middellandse Zee de onderdompeling in de bestemming tot leven brengen met producten uit Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk en Portugal.

Azamara Onward presenteert ook vier nieuwe shows met een breed scala aan muziekstijlen onder leiding van de Signature Singers & Dancers. Het programma omvat Club Crooner, met klassiekers van Frank Sinatra en Tony Bennett tot meer actuele artiesten zoals Natalie Cole en Michael Bublé, Amped Up, met de heetste klassieke rockgeluiden van de jaren 70, Wanderlust, met een eclectische mix van geluiden van over de hele wereld en Groove Tonight, met een psychedelische disco-soundtrack die de gasten zeker op de dansvloer zal krijgen.

Daarnaast breidt Azamara Onward het orkest uit met akoestische en elektrische gitaren en biedt de rederij op een selectie afvaarten lokale optredens aan om gasten een echt gevoel te geven van het culturele entertainment van de bestemming. Azamara zal ook haar Destination Celebration-evenementen aan boord voortzetten, de meeslepende avondprogrammering die de unieke cultuur van de bestemming direct aan boord brengt. Na het inaugurele seizoen van Azamara Onward in heel Europa, zal de cruisemaatschappij haar kenmerkende AzAmazing Evenings opnieuw introduceren. Deze culturele avondevenementen zorgen voor nog meer meeslepende bestemmingservaringen.

Azamara Onward is het eerste schip dat de rederij als onafhankelijke maatschappij in de vaart brengt. Sinds vorig jaar maakt de boetiekrederij namelijk niet langer deel uit van de Royal Caribbean Group. Veel verschil zullen de gasten echter niet merken. Sycamore Partners zet het vertrouwde product verder. Over de toekomst van de boetiekrederij gaan we de volgende dagen dieper in tijdens een gesprek met Carol Cabezas, president van Azamara.

Klik hier voor meer nieuws